Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragédie na Velikonoce! Nadějný fotbalista (†20) byl zavražděn kvůli záměně

Autor: ptr

Ekvádor je drsná země plná nástrah, ale tento fatální omyl je téměř k neuvěření. Mladý nadějný fotbalista Edwin Espinoza (†20) byl bez milosti popraven několika střelnými ranami u dveří svého domu. Stalo se tak v oblíbené čtvrti Isla Trinitaria na jihu města Guayaquil. Je naprosto děsivé, že takto brutální čin byl pouhou náhodou, díky záměně za jinou osobu.

„Espinoza byl správný mladý fotbalista. Vždy velmi uctivý a byl vzdělaný. Měl v našem klubu velkou budoucnost. Znal jsem ho od jeho dvanácti let, kdy začal působit v našem klubu.“ Popsal nečekanou ztrátu sportovní ředitel týmu Guayaquil City Carlos Franco.

Mladý záložník byl součástí rezervního družstva a bojoval o svou šanci v A-týmu, který působí v nejvyšší domácí soutěži. U svého bydliště se Edwin zdržoval i kvůli pandemii koronaviru, protože stejně jako ve většině ostatních zemí je i v Ekvádoru soutěž zastavena a možnost společných tréninků zapovězena. Město Guayaquil navíc patří mezi nejhůře zasažené oblasti a lidé zde umírají na ulicích nebo v domech, protože nemocnice kapacitně nezvládají.

Ekvádorský fotbalista Edwin Espinoza byl zastřelen u dveří svého domu
Ekvádorský fotbalista Edwin Espinoza byl zastřelen u dveří svého domu