Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Fatální pád v baru! Fotbalista podlehl zraněním hlavy v pouhých 35 letech

Autor: ptr

Peter Whittingham (†35) byl fotbalovou legendou slavného velšského klubu Cardiff City, kde působil jedenáct sezon. Nyní však jeho pouť životem předčasně skončila a to vše díky nešťastné nehodě.

Ikonický záložník podlehl následkům poranění hlavy, poněkud netradiční je způsob, kterým k úrazu přišel. Devastující zranění bylo důsledkem nešťastného pádu ze schodů v baru, kde se byl dívat na rugbyový zápas Poháru šesti národů. Tragickou okolností je, že Whittinghama přežila manželka Amanda, která je v očekávání narození jejich druhého potomka.

Peter ukončil kariéru již před dvěma lety, ale zanechal na Ostrovech značnou stopu, což se odrazilo i na velkém počtu kondolencí. Jednu z nich například poslal slavný Ole Gunnar Solskjaer, který byl v minulosti trenérem Cardiffu.

„Byl fantastický fotbalista a neskutečný člověk. Opravdu jsem si užil práci s ním během mého angažmá v Cardiffu. Je těžké uvěřit, že byl od nás odtrhnut v tak brzkém věku. Bude hluboce postrádán a naše myšlenky jsou s jeho rodinou v těchto obtížných časech.“ Shrnul své myšlenky aktuální trenér Manchesteru United.

Peter Whittingham tragicky zesnul
Peter Whittingham tragicky zesnul