Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kde jsou miliony pro rodinu Josefa Šurala (†28)? Bojuje o ně krásná právnička!

Autor: nem

Už je to rok, co během svého tureckého angažmá tragicky zahynul fotbalový reprezentant Josef Šural (†28). Bezprostředně po jeho smrti se činovníci Alanyasporu, jejichž barvy hájil, dušovali, že nenechají pozůstalé na holičkách.

„Josefa jsme milovali. Postaráme se o jeho rodinu jako o naši vlastní,“ prohlásil turecký ministr zahraničních věcí Mevlüt Cavusoglu, ale... Již 2. května přinesl turecký portál fanatik.com zprávu: „Management rozhodl, že klub vyplatí rodině platy do konce smlouvy.“ Zbývalo do něj 25 měsíců, takže při Šuralově avizované měsíční gáži 1 milion to mělo dělat 25 milionů korun.Jenže peníze nechodily. „Do loňského června žádné platby neproběhly. My jsme Denise jistou částkou pomohli a ona si pak najala své právníky. Takže už to šlo mimo nás,“ řekl Blesku David Zíka z agentury Global Sports, jež Šurala zastupovala.

Právnička tragicky zesnulého fotbalisty Josefa Šurala Serra Bozarslanová
Právnička tragicky zesnulého fotbalisty Josefa Šurala Serra Bozarslanová

Rodinnou právničkou Denisy Šuralové se stala turecká krasavice Serra Bozarslanová a zatím poslední zmínka o při o peníze pochází z letošního 11. února. „Rodina neustále bojuje s Alanyasporem, ale nedostává žádnou odezvu. Dokonce ani pohledávky z Josefovy smlouvy nebyly zaplaceny,“ citují média od Bosporu Borsalanovou. „Čekali jsme skoro rok. Denisa je z této situace velmi smutná. Nepracuje, je doma s dětmi. Budeme pokračovat v našem právním boji, jak jen to půjde,“ dodala tehdy právnička.

Bossové Alanyasporu reagovali takto: „Opakovaně jsme rodinu zvali do Alanye, abychom se domluvili, ale nepřijeli. Později se právníci setkali, ale a nemohli jsme dosáhnout dohody.“ Bůh suď, kde ty bankovky jsou…