Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Minuta ticha i aplaus: Ústí se dojemně loučilo s brankářem Novákem (†42)!

Autor: vba

Fotbalový stadion v Ústí se naplnil až pod střechu, žádný zápas se ale nehrál. Stovky lidí se tam přišly rozloučit s klubovou ikonou Radimem Novákem (†42).

Severočeský patriot, jenž 12. května podlehl rakovině slinivky, měl vskutku důstojné vyprovození. Na Městský stadion dorazili v pátek večer fanoušci »Army«, Radimovi bývalí spoluhráči i další osobnosti z Ústí či Teplic, kde Novák také chytal.

Pod zaplněnou tribunou vzniklo pietní místo sestavené z velké fotbalové brány a Radimových gólmanských dresů. Květiny tam donesli zástupci klubu i rodina, jíž vévodila zdrcená manželka Martina.

Tu museli její blízcí podpírat. Sama je totiž v požehnaném stavu, když v bříšku nosí potomka své zesnulé lásky. „Když se manželka dověděla o mé nemoci, řekla, že s nikým jiným nechce být ani s ním mít dítě. Tak jsme to zkusili a ono to vyšlo,“ vyprávěl pro idnes.cz ještě nedávno Novák.

Jeho bratr Michal pak smuteční obřad zkusil trošku odlehčit. „Kdyby vás tu Radim viděl, tak by si pomyslel: V pondělí otevřeli hospody a vy jste tady!“ rozesmál a dojal svou řečí, po níž následovala minuta ticha a pak už dlouhý potlesk, který se nad Ústím zaslouženě line snad ještě teď.

V Ústí nad Labem se pozůstalí, spoluhráči, kamarádi i fanoušci naposledy rozloučili s gólmanem Radimem Novákem, který 12. května podlehl těžké nemoci
V Ústí nad Labem se pozůstalí, spoluhráči, kamarádi i fanoušci naposledy rozloučili s gólmanem Radimem Novákem, který 12. května podlehl těžké nemoci