Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Plavecká tragédie! Reprezentanti (†22,23) vysílali přímo z osudového letadla

Autor: vmn

Měla to být pohodová neděle strávená v oblacích, jenže pro dva mladé italské reprezentanty v plavání se změnila v tragédii. 23letý Gioele Rossetti a o rok mladší Fabio Lombini zahynuli v plamenech po pádu malého sportovního letadla krátce po startu. Jen pár minut předtím ještě vysílali přípravu na Instagramu.

Gioele Rossetti miloval dvě věci – plavání a létání. Ve vodě byl úspěšný především v mládežnických kategoriích, poslední dobou ale trávil víc a víc času v kokpitu, udělal si pilotní licenci a často bral nahoru i kamarády.

V neděli přijel na letiště v Avezzanu, přibližně 100 kilometrů od Říma, i Fabio Lombini. 22letý reprezentant, stříbrný medailista z domácího šampionátu na 200 metrů volný způsob a finalista ME v krátkém bazénu byl nadšený. Sledoval cvrkot okolo letadel, přistávající paraglidisty i dvoumístné letadlo, kterým se měl proletět.

Poslední videa ukazují Rossettiho při předletové přípravě zvenku a následně i přímo v kokpitu, vzlétli v 10:40, pak účet zmlknul…

Fabio Lombini na instagramu vysílal předletovou přípravu, po startu se malé letadlo zřítilo
Fabio Lombini na instagramu vysílal předletovou přípravu, po startu se malé letadlo zřítilo

Letadlo se na jih od Říma zřítilo, na místě zasahovalo pět hasičských vozidel, zdravotníci i policie, ale oba mladí plavci na místě uhořeli. Příčinou tragédie měla být podle italských médií technická závada. Na Apeninském poloostrově jde už o druhý podobný případ v posledních dnech.

Tragédii potvrdila italská plavecká federace FIN: „Jsme šokovaní a udivení, vyjadřujeme upřímnou soustrast rodinám i přátelům,“ píšou ve vyjádření funkcionáři.