Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Souček má od West Hamu důvěru: Tohle je jeho pohádková výplata!

Autor: om

Nejdražší přestup z české ligy za celkem 549 milionů korun následuje podpis smlouvy mezi fotbalovým West Hamem a Tomášem Součkem (25). Je čtyřletá, což odráží víru i výši financí do neúnavného exslávisty vložené.

„Díky za důvěru! Udělám vše, co budu moci, pro úspěch týmu. Těším se na budoucnost v týmu Kladivářů,“ reagoval spokojený Souček, jenž si podle odhadů vydělá zhruba pět milionů korun měsíčně. Násobeno čtyřmi roky to dělá 240 milionů korun – doživotní zajištění si může odškrtnout.

Tomáš Souček podepsal ve West Hamu smlouvu do roku 2024
Tomáš Souček podepsal ve West Hamu smlouvu do roku 2024

Ale spíš by měl Tomáš držet dres s číslovkou čtyři, protože se právě upsal WHU na tolik roků. Do ruky mu dali ten s číslovkou symbolizující, dokdy by ho měl nosit. Hodně expertů, v koutku duše jistě i sám hráč, věří, že v roce 2024 bude dávno někde výš.

Nejspíš i šéfové West Hamu počítají, že ho zpeněží. Po excelentním entreé českého záložníka brzy půjde za velké prachy do některého z větších anglických týmů. Za West Ham United dal během jedenácti zápasů tři góly a v nedělním posledním kole proti Aston Ville (od 17:00) ještě může bilanci vylepšit.

V další přestupovou »ránu« budou doufat i na Slavii – čtyřletý kontrakt je dost dlouhý na to, aby minimalizoval riziko, že Souček půjde někam až po vypršení smlouvy, a tedy zadarmo. Proč je to důležité? „Ve smlouvě jsou i procenta z dalšího přestupu,“ pochlubil se už v lednu Jaroslav Tvrdík. Neřekl kolik, ale obvykle to bývá pět až deset. Což není k zahození, když se to počítá z částky ve stamilionech...

iSport podcast LIVE: Který velkoklub má největší zájem o Součka? Koho ještě chce Slavia?
Video se připravuje ...

Nejdražší odchod z Česka(?)! Souček jde napevno do West Hamu, co s ním bude dál?
Video se připravuje ...