Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vyhozený sporťák a nezapomenutelný popleta Tittlebach: Jde do politiky s Babišem!

Autor: bko

VIDEO | Před časem skončil v televizi Nova, teď se chce Václav Tittelbach vrátit na výsluní díky politice.  Bývalý sporťák bude lídrem kandidátky hnutí Ano ve Zlínském kraji. Uvedl to server mediář.cz.

Proslavil se svými hláškami při sportovních přenosech, od podzimu by mohl "hláškovat" v poslaneckých lavicích. "Je to známý sportovní komentátor a pro nás je otázka sportu klíčová," vysvětlil pro mediář.cz šéf strany Andrej Babiš Tittelbachův "přestup".

Tittelbachovy hlášky

* „Tam jste viděli krásnou střelu Davida Výborného, ke které se nedostal.“

* „Cimirotič je opravdu hvězda. Už v 17 letech hrál za slovinskou sedmnáctku.“

* „Lima dneska hraje svůj jubilejní 42. zápas...“

* „Rozehnal skutečně nemá, komu by hodil, takže si vybral Jarošíka.“

* „Hübschman musí spěchat, rychle spěchat.“

* „Karel Brückner musí být skutečně s touhle přípravou, která se skutečně hraje ve velké zimě, kdy je tady asi osm stupňů pod nulou, kdy včera, když naši přijeli...“

* „Toto je Pavel Besta, kterému se stalo zvláštní zranění, když šlápl na zahradě na hrábě. Úplně stejné zranění se stalo před lety René Bolfovi, když přenášel kočárek a udělal si výron.“

* „S velkým fotbalem začínal Kováč v Loučné nad Desnou.“

* „Je to zakázané. Nedovolené. Přes všechny čáry. Icing a puk jde zpátky před Hniličku.“

* „Blažek je vlastně jediným hráčem z české ligy v základní sestavě, a to je zajímavé. Tedy kromě Poláka.“

Bezelstně ovšem přiznal, že komentátorovy zkušenosti se sportovní problematikou se omezují právě jen na jeho televizní angažmá. Sportovec je ovšem Tittelbach zdatný, na tiskové konferenci chyběl, protože prý byl na fotbalovém zájezdu s Amforou.

Václav Tittelbach v roce 2006 na soudním líčení v korupční kauze Žižkova
Václav Tittelbach v roce 2006 na soudním líčení v korupční kauze Žižkova

Tittelbach, který pracoval na Nově od jejích začátků v roce 1993, se s televizí definitivně rozloučil vloni před vánocemi, když už ho před tím odstavila z obrazovky. "Václav byl dlouhé roky nedílnou součástí sportovní redakce. Nyní se ale rozhodl jít vstříc dalším výzvám," vysvětlil tehdy její mluvčí.

Jako reportér i komentátor rozděloval sportovní fanoušky: jedni ho vyloženě nesnášeli, druzí se alespoň dobře bavili, hláška z rozhovoru s Janem Kollerem Honzo, pojďte k nám, zlidověla... NEJslavnější Tittelbachovy hlášky si připomeňte zde:

VIDEO | Podívejte se na slavný rozhovor s Janem Kollerem

Na akci, kde byli plzeňští mistři obdarování diamantovými hodinkami, ustřihl moderátor Tittelbach bývalému obránci Špačkovi kravatu
Video se připravuje ...