Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Exšéf HC Slavia Praha Kotouč: O penězích od Růžičky jsem věděl, ležely v trezoru

Autor: ps

Současné vedení HC Slavia Praha se distancovalo od trenéra Vladimíra Růžičky a jeho půlmilionového »kšeftu«. Jenže bývalý šéf klubu přiznal, že o penězích věděl. „Potvrzuji, že mě o tom tehdy Vláďa informoval,“ řekl Blesku někdejší předseda představenstva Tomáš Kotouč.

Částka půl milionu korun za to, že si zahraje syn majitele stavební firmy Miroslava Palaščáka za Slavii, přinesla do českého hokeje kauzu obřích rozměrů. Přestřelka ze všech stran momentálně narazila na bývalého šéfa Slavie Tomáše Kotouče. Ten stojí za Růžičkou!

„Ano potvrzuji, že mě o tom Vladimír Růžička tehdy informoval. Nevybavuji si, o jakou sumu šlo, myslím si, že o 500 tisíc korun,“ řekl Blesku. Byl si vědom, o co jde. „Takový případ byl jediný, proto si to pamatuju,“ dodal.

Ale kde peníze byly? Růžička tvrdí, že v trezoru. „Vzhledem k absenci právní dokumentace však peníze nemohly být zaúčtovány, a proto jsme se dohodli, že je uložím do trezoru,“ napsal kouč reprezentace v oficiální zprávě.

Jenže v jakém, když současné vedení Slavie tvrdí, že žádný nemají?! „Do těchto polemik se nebudu pouštět. Pan Růžička je uschoval do trezoru, ale samozřejmě jsem s ním neřešil do jakého trezoru a kde...“ zakončil rozhovor Kotouč.

Setkali jste se s něčím podobným v českém sportu? Posílejte vaše tipy! tip@blesk.cz