12. dubna 2015 • 23:15

Ružička fauly podrazil Třinec. Nadávali mu vlastní fanoušci

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třinec se dostal do svízelné situace. Prohrál obě úvodní finále hokejové extraligy a série se přesouvá do Litvínova za stavu 2:0 pro Vervu. Pod druhou porážku se výrazně podepsal slovenský útočník Ocelářů Štefan Ružička. Za stavu 1:1 se dvakrát v rychlém sledu nechal vyloučit a Litvínov obě početní výhody využil, domácí dokázali už jen snížit. Třinecké publikum ironicky vyvolávalo Ružičkovo jméno.



MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 4. • 17:20
HC Oceláři Třinec
HC Oceláři Třinec
2:3
ONLINE
12. dubna
17:20
HC Verva Litvínov
HC Verva Litvínov
Góly

Domácí: 38:51. Galvas, 54:25. Polanský

Hosté: 03:37. Petružálek, 45:28. Hanzl, 47:49. Hübl

Sestavy

Domácí: Hrubec (Hamerlík) – Roth, Klesla (C), Galvas (A), Linhart, Trončinský, M. Doudera, Foltýn – Dravecký, Klepiš, Ružička – Irgl, Polanský (A), Adamský – Hrňa, Plíhal, Orsava – Cienciala, Matuš, Rákos – Růžička. Trenér: Jiří Kalous.

Hosté: Francouz (Petrásek) – Chaloupka, Kubát, Gula, Pavelka, Pavlík, Sklenička, Baránek – Jánský, Hübl (A), Lukeš – Petružálek, Hanzl, Ručinský (A) – Martynek, Gerhát, Trávníček (C) – Hořava, Piroš, Jurčík. Trenér: Radim Rulík.

Rozhodčí

Martin Fraňo, Jan Hribik – Vít Lederer, Rudolf Tošenovjan

Stadion

Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst)

Návštěva

5200 (vyprodáno) diváků

Obou nedovolených zákroků se Ružička dopustil v útočné třetině. Nejprve v čase 44:19 nedovoleně bránil Petera Jánského a Litvínov se za 69 vteřin dostal zásluhou Robina Hanzla do vedení 2:1. Vzápětí se ocitl ve slibné šanci, tu ale neproměnil.

MOMENT: Štefan Ružička daroval Litvínovu dvě přesilovky
Video se připravuje ...

Vše dovršil v čase 46:12, kdy podrazil soupeře a opět vyfasoval trest. Přesilovou hru na konci 48. minuty proměnil Viktor Hübl. Když Ružička opustil trestnou lavici, tribuny ironicky skandovaly jeho jméno. K tomu si navíc musel vyslechnout nespočet peprných výtek - slušně řečeno.

„Ta reakce nebyla moc povzbudivá. Samozřejmě to není jednoduché, publikum se vyjádřilo tak, jak se vyjádřilo, ale my potřebujeme, aby nás podporovalo. Ve většině utkání to tak dělalo, ale asi v tom hrály roli i emoce,“ přiznal po utkání třinecký kouč Václav Varaďa.

Ružička přišel do Třince v závěru základní části z KHL, ale moc sympatií fanoušků si nezískal. Určitě i tím, že ve 13 zápasech play off neskóroval. „Se Štefanem samozřejmě budeme mluvit, je to zkušený hráč, který nám pomohl hlavně v sérii se Spartou. Série nekončí, dostlali jsme se do díry, ale pořád žijeme. Další zápasy jsou před námi,“ řekl odhodlaně Varaďa.

SESTŘIH: 2. finále play off, Třinec - Litvínov 2:3
Video se připravuje ...

K jeho nedovoleným zákrokům se vyjádřit nechtěl, protože je pořádně neviděl. „Ale mrzí nás, že ta vyloučení přišla, my nezvládli oslabení a dovolili jsme Litvínovu, aby se dostal do vedení,“ dodal Varaďa.

Ružičkovy fauly tak byly rozhodujícím momentem druhého finále. „Musíme se na to trochu víc soustředit. Litvínov má tak šikovné hráče, že to dokáže proměnit a to nám prohrálo zápas,“ přiznal útočník Martin Adamský.

Litvínov tak ze šesti gólů ve finále jich dal pět v početní výhodě. A pokud Třinec bude chtít pomýšlet na titul, podobných faulů se musí vyvarovat. Litvínov ačkoli byl z velké části druhého duelu pod tlakem, přesilové hry dokázal využít. A slavil vítězství.

Rákos se srazil Martinem Ručinským
Video se připravuje ...

MOMENT: Tomáš Plíhal zasáhl Pavla Francouze do masky
Video se připravuje ...

Dravecký se snaží obrat Lukeše o puk
Dravecký se snaží obrat Lukeše o puk

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud