Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kouč Brückner není s nároďákem v Rakousku: Omluvil se kvůli ženě!

Autor: nem

Tréninky? Intenzivní. Sebevědomí? Patřičné. Nálada? Skvělá. Tak proč našinec pořád pátrá po tom, co nebo spíše kdo tomu chybí? Přece Karel Brückner (76)!

Legendární nepřehlédnutelnou šedou kštici slavného trenéra na kempu nároďáku v Rakousku nepotkáte. Přesto, že je oficiálně součástí realizačního týmu pro francouzské Euro (10. června – 10. července).

Se svojí Irenou

Kde je velezkušený doyen vedený na soupisce jako konzultant šéfkouče Pavla Vrby? „Karel Brückner s mužstvem není z rodinných důvodů,“ vysvětlil tiskový mluvčí svazu Martin Gregor.

Tím jsme u chlapského počínání člověka, jenž dávno ví, že život není jen fotbal a představuje větší hodnoty. „Karel se z reprezentace omluvil. Je doma v Olomouci u své ženy Ireny, která občas marodí. Chtěl být před mistrovstvím Evropy s ní,“ pověděl Blesku Brücknerův známý z Hané.

Brücknerova manželka Irena je prý často nemocná.
Brücknerova manželka Irena je prý často nemocná.

Ano, dává to před dlouhým tažením ve Francii (Češi tam letí 8. června a závěrečný zápas skupiny, který vůbec nemusí být poslední, hrají 21. června) logiku starostlivého muže.

Oko a kapitál

Kopaná přijde ke slovu na pláních země galského kohouta. „Na šampionátu pan Brückner s týmem bude,“ sdělil mluvčí Gregor. To je zpráva k nezaplacení! Oko »Klekího Petry«, jenž z videozáznamů vyčte, který protihráč je levý na bránění u levé lajny, či kdo ze soupeřů umí kličku pravačkou jen na pravou stranu, se bude tuze hodit. A pak ty jeho standardky! Při rozích a trestňácích dokáže Brückner vymyslet originální kulišárny, což je pro mače se Španěly, Chorvaty a Turky neocenitelný kapitál!