30. května 2016 • 10:00

Slováci po skalpu Němců? Berte nás vážně. Zapíše se to do dějin, tvrdí hráči

Autor: dvo, dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lepší povzbuzení před evropským šampionátem ve Francii si snad nemohli ani přát. Slovenští fotbalisté po senzačním vítězství nad Německem 3:1 doslova zářili radostí. „Ukážeme soupeřům, že by nás na EURO měli brát vážně. Máme kvalitu a umíme ji využít,“ řekl záložník Juraj Kucka pro deník SME po vydařené přípravě. „Tato výhra se zapíše do dějin slovenského fotbalu,“ dodal záložník Neapole Marek Hamšík.



Terén na stadionu v Augsburgu silně ovlivňoval hustý déšť. Kombinace takřka nebyla možná a do toho úřadující mistři světa nastoupili hned s několika mladíky v základní sestavě, přesto Slováci berou triumf nad Německem jako velký úspěch.

„Asi nás trochu podcenili. Po proměněné penaltě si mysleli, že to všechno přijde samo a že nám dají další tři, čtyři góly,“ hodnotil zápas záložník Ondrej Duda. „Zápasy na EURO budou sice jiné, ale my ještě soupeřům ukážeme, že by nás měli brát vážně,“ doplnil ho Kucka.

Kapitán slovenských fotbalistů Martin Škrtel se však snažil euforii spoluhráčů mírnit. „Byl to jen přípravný zápas. Máme před sebou daleko důležitější utkání,“ připomněl náročnou skupinu, ve které se Slovensko na utká s Anglií, Ruskem a Walesem.

Podobný názor jako Škrtel měl i jeho spoluhráč z obranné čtyřky Ján Ďurica. „Někteří lidé teď možná budou mít vysoká očekávání, ale je třeba zůstat na zemi a dál tvrdě pracovat,“ mírnil obránce Lokomotivu Moskva slovenskou euforii.

Vše o EURO ve Francii najdete ZDE >>>

To záložník Neapole Marek Hamšík byl po utkání ve velmi dobrém rozpoložení. Právě on výstavní trefou na 1:1 nastartoval obrat. „Tato výhra se zapíše do dějin slovenského fotbalu,“ hlásil hvězdný záložník. Velkou radost měl také autor vítězné trefy plzeňský útočník Michal Ďuriš. „Je to krásné, protože něco takového, se nestává každý den.“

V dalším přípravném utkání se Slovensko utká 4. června proti výběru Severního Irska. První zápas na EURO ve Francii ho čeká 11. června proti Walesu.

Slovenští fotbalisté se na EURO těší
Slovenští fotbalisté se na EURO těší

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud