7. června 2017 • 09:26

"Ukrajinský Messi" pro Slavii? Mistr loví Konopljanku ze Schalke

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Africké duo už má, teď by se ve Slavii mohla sejít pro změnu ukrajinská dvojice. Český mistr se totiž zajímá o kapitána Dněpru Dněpropetrovsk Ruslana Rotana, a ve hře může být dokonce ještě mnohem větší kalibr: útočník Jevgenij KonopljankaTedy vítěz Evropské ligy z roku 2016, nyní ve službách německého Schalke. 



Nejen hvězdy domácího trhu hodlá vyzobávat pražská Slavia. Ambicím prosadit se také na evropské scéně odpovídá i to, že se poohlíží po zajímavých jménech v cizině. Dvě mají ukrajinský původ a nejsou ledajaká.

Prvním je pětatřicetiletý kapitán Dněpru Dněpropetrovsk Ruslan Rotan, středopolař se skvělou kopací technikou, lídr mužstva, který vydrží s dechem celý zápas.

Druhým Jevgenij Konopljanka, sedmadvacetiletý křídelní útočník či ofenzivní záložník Schalke, výtečný technik, jemuž se přezdívalo „ukrajinský Messi “. A to by byl ještě vyšší level. Ti dva se dobře znají právě z působení v Dněpropetrovsku i ukrajinském národním týmu.

„Nemohu vyloučit, že Slavii posílí jeden nebo dva ukrajinští reprezentanti,“ řekl deníku Sport slávistický šéf Jaroslav Tvrdík .

PĚT symbolických kroků. Jak Slavia došla k titulu?
Video se připravuje ...

Pozornost vzbuzuje zvlášť Konopljanka, protože na českou ligu by to bylo luxusní zboží. Před dvěma lety přestoupil z Dněpropetrovsku do FC Sevilla a v roce 2016 s ní triumfoval v Evropské lize. Poté odešel na hostování do Schalke, které to stálo v přepočtu 20 milionů korun. V předstihu pak vyhlásilo, že na něho uplatní přestupní opci, jež činila v přepočtu 329 milionů korun – s cílem vydělat na jeho dalším transferu.

Jenže přišly komplikace, Konopljanka se neprobojoval do základní sestavy, v závěru soutěže neseděl ani na lavičce. V sedmnácti bundesligových zápasech dal jeden gól. A čerstvě si klub z Porúří pohněval ostrou kritikou trenéra Markuse Weinzierla. „Je to zbabělec. Schalke s ním sestoupí,“ řekl. Kouč mu prý sdělil, že s ním dlouhodobě nepočítá, prý hlavně kvůli neochotě v plnění defenzivních povinností.

V rozhovoru pro server Reviersport však agent sedmadvacetiletého fotbalisty Christian Wein prohlásil, že Konopljanka zahájí přípravu s německým klubem. "Vždycky se snažíte najít pro hráče to nejlepší řešení, ale momentálně tady není žádný klub, do kterého by Evgen chtěl odejít. Takže očekáváme, že v červnu začne přípravu v Schalke," uvedl Wein.

S tím, že změní působiště, se ještě víc počítalo u Rotana, jenž by mohl být k mání za cca 11 milionů korun. Hovořilo se o Zorji Luhansk, na seznamu posil Slavie původně nefiguroval, v posledních dnech se však z něho stalo horké zboží. V Praze už ho vidí ukrajinské weby, podle nichž je nachystána smlouva na rok a půl.

JEVGENIJ KONOPLJANKA
Narozen: 29. září 1989 (27 let) 
Národnost: ukrajinská
Pozice: útočník
Výška/váha: 176 cm/69 kg
Kariéra: Dněpropetrovsk (2007– 2015), FC Sevilla (2015–16), Schalke 04 (2017-?)
Úspěchy: nejlepší fotbalista Ukrajiny 2010, 2012, 2013, účastník ME 2012 v Polsku a na Ukrajině a ME 2016 ve Francii, vítěz Evropské ligy 2015/16, finalista Evropské ligy 2014/15
Reprezentace Ukrajiny: 61 zápasů/13 gólů 


Slavia dominovala i v číslech aneb týmová NEJ sezony
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud