Hynek Preisler
28. července 2016 • 09:45

Trpišovský před poháry: Škoda Pulkraba, měl být útočník číslo jedna

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA – Doslova na poslední chvíli liberecký kouč Jindřich Trpišovský přivítal v týmu před dnešním prvním utkáním 3. předkola Evropské ligy s Admirou Wacker Mödling (21.05) gólmana Martina Dúbravku. Zároveň zalitoval, že se již nepodařil zrealizovat návrat útočníka Matěje Pulkraba, který v minulé sezoně ve Slovanu hostoval z pražské Sparty.



„Věřili jsme, že se Matěj Pulkrab vrátí a měli jsme v plánu, že bude začínat jako útočník číslo jedna. To se bohužel nestalo a některé příchody se nepodařilo realizovat vůbec, anebo jako v případě Baryho (Milana Baroše) na poslední chvíli,“ pověděl liberecký kouč Jindřich Trpišovský, který se s Libercem dostal do skupinové fáze Evropské ligy již vloni. Letos je však v jiné situaci než před rokem.

„Vloni se tým sice hodně vyměnil a měli jsme to horší v tom, že jsme přecházeli na jiný způsob hry a všichni jsme byli v takovém očekávání, protože jsme nevěděli, co od sebe můžeme čekat. Ale zase výhodou bylo, že většina hráčů tady byla už na začátku přípravy nebo dorazila během prvních deseti dnů. Letos to v tomto ohledu bylo složitější,“ připustil trenér. „Tehdy jsme byli všichni noví, ale měli jsme více času být pohromadě. Nyní se tým tvoří de facto dvacet čtyři hodin před utkáním. To je nevýhoda,“ dodal.

Až na poslední půlhodinu včerejšího tréninku na zrekonstruovaném hřišti Admiry dorazil gólman Martin Dúbravka, jenž přestoupil do Slovanu včera. Pouhý jeden zápas za Liberec odehrál útočník Milan Baroš, tři střední záložník Martin Lesniak. Přitom je pravděpodobné, že všichni se dnes večer v základní sestavě českého týmu objeví.

„Pro hráče to není až tak příjemné, když v podstatě každý den dorazí nový hráč, ale na druhou stranu máme všichni jeden společný cíl. Chceme do Liberce dostat play off a v dálce je touha znovu dojít do základní skupiny. Pak jdou všechny tyto věci stranou a je to o tom, kdo pro to více udělá a kdo se více obětuje. A v tomhle svému mužstvu hrozně věřím, protože paradoxně lépe hrajeme pod tlakem a pak vím, že dokáže velké věci. Věřím, že to tak bude i v tomto utkání,“ uzavřel Trpišovský před čtvrtečním zápasem s rakouským soupeřem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud