15. února 2012 • 22:44

AC Milán uštědřil Arsenalu tvrdou lekci, Rosický debaklu 4:0 nezabránil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO, VIDEO – AC Milán rozdrtil v úvodním duelu osmifinále Ligy mistrů Arsenal v sestavě s Tomášem Rosickým 4:0 a mají blízko k postupu mezi osm nejlepších týmů.



Přemožitel Plzně ve skupině rozhodl o první výhře nad anglickým soupeřem po sedmi zápasech dvěma trefami už v úvodní půli, po pauze přidal svůj druhý gól v utkání Robinho a skóre uzavřel z penalty Ibrahimovic.

AC Milán vstoupil do ostře sledovaného šlágru s touhou oplatit Arsenalu čtyři roky starou domácí porážku ze San Sira 0:2, která tehdy ve stejné fázi soutěže znamenala vyřazení.

Italský velkoklub poté v dalších sezonách vypadl v play off i s Manchesterem United a Tottenhamem.

Tentokrát ale "rossoneri" proti anglickému soupeři od začátku diktovali tempo a nesrazilo je ani vynucené střídání zraněné opory Seedorfa už po necelých dvanácti minutách hry.

Za chvíli totiž Milánští vedli, když se po Nocerinově vysunutí s pomocí břevno krásně trefil Boateng.

Arsenal v útoku takřka nehrozil a naopak propadal při rychlých brejcích spolehlivě bránícího domácího týmu. Po jednom z nich AC Milán zvýšil.

"Kanonýři" reklamovali ofsajd, mezitím jim po straně utekl Ibrahimovic a z jeho centru se v 38. minutě hlavou prosadil Robinho.

Kouč Arsenalu Wenger po přestávce poslal na hřiště kanonýra Henryho, tomu ale poslední zápas za londýnský klub před skončením hostování a návratem do New Yorku pořádně zhořkl.

Ještě než se na trávníku rozkoukal, inkasovali "Kanonýři" ve 49. minutě po další chybě v obraně od Robinha podruhé, a když v dalším průběhu neproměnili několik šancí, zasadil jim Ibrahimovic z penalty čtvrtý úder. Švédský kanonýr zaznamenal pátý gól v pátém zápase této sezony Ligy mistrů.

Dnešního utkání se týkala i další otázka soutěže iSport Expert. Ptali jsme se, zdali v utkání AC Milán - Arsenal vstřelí gól někdo z dvojice Ibrahimovic - Van Persie. Svou proměněnou penaltou vystřelil Zlatan Ibrahimovic vítěznou odpověď ANO.

Úvodní osmifinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:
AC Milán - Arsenal 4:0 (2:0)

Branky: 38. a 49. Robinho, 15. Boateng, 79. Ibrahimovic z pen. Rozhodčí: Kassai (Maď.).
Zenit Petrohrad - Benfica Lisabon 3:2 (1:1)
Branky: 27. a 88. Širokov, 71. Semak - 20. Pereira, 87. Cardozo. Rozhodčí: Eriksson (Švéd.). Diváci: 18.200.

Tomáš Rosický uniká protihráčům z AC Milán
Tomáš Rosický uniká protihráčům z AC Milán

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud