12. srpna 2015 • 12:26

Rána pro Vrbu! Rosický je po operaci, bude chybět v kvalifikaci

Autor: šq, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tuhle novinku neuslyší reprezentační trenér Pavel Vrba rád. Zářijové kvalifikační duely proti Kazachstánu (3. září) a v Lotyšsku (6. září) se odehrají bez českého kapitána Tomáše Rosického. Už dva měsíce ho trápí potíže s kolenem a nedávno dokonce prodělal menší operační zákrok. Kromě slabé formy části opor jde o další vážnou komplikaci pro národní tým.



„Je po operaci, ale čas je proti nám,“ uznává předseda fotbalové asociace Miroslav Pelta. „Neumím přesně říct, jak to dopadne, teď ho čeká rekonvalescence.“

Podle hráčova agenta Pavla Pasky ale Rosický nebude pro nejbližší zápasy k dispozici. „Tomáš minulé úterý absolvoval artroskopický zákrok kolena. Rekonvalescence se odhaduje na čtyři až osm týdnů,“ řekl Paska pro iDnes.cz.

Rosický odehrál zatím poslední zápas 12. června proti Islandu a údajně právě tam si zranění přivodil. Alespoň podle tvrzení Arsena Wengera, trenéra Arsenalu. Do přípravy svého klubu se dosud nezapojil a zápasy tráví na tribuně.

Tomáš Rosický sledoval zápas s Chelsea jen z tribuny
Tomáš Rosický sledoval zápas s Chelsea jen z tribuny

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud