Jonáš Bartoš
30. května 2015 • 19:39

Slzy, choreo a žlutá za oslavy. Horváth se v Plzni loučil s ligou

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak opravdu naposledy! Závěrečným zápasem sezony 2014/2015 Plzně s Příbramí (5:2) skončila ligová éra Pavla Horvátha. Plzeňská fotbalová legenda se dočkala obřích ovací, když v 81. minutě za rozhodnutého stavu naposledy vběhla do utkání české nejvyšší soutěže. Horváth byl naměkko, po více jak dvaceti letech profesionální kariéry se loučí na úplném vrcholu – ziskem třetího plzeňského titulu v posledních pěti letech.



V momentě, kdy Pavel Horváth střídal Tomáše Hořavu, rozvinul plzeňský kotel za příbramskou brankou obří podobiznu západočeského matadora s nápisem TEN, CO ZMĚNIL TISÍCE ŽIVOTŮ. Čtyřicetiletá legenda byla evidentně dojatá, vždyť naposledy v plzeňském dresu vbíhala do soutěžního zápasu Synot ligy. "Nebylo to jednoduchý. Držel jsem slzy. Chvíli jsem se předklonil, aby to nebylo vidět. Za to choreo děkuju," přiznal.

Dlouholetý plzeňský kapitán prožíval zápas i jako náhradník. Když Jan Holenda vstřelil branku na 3:2, ještě v teplákové soupravě vběhl gratulovat střelci přímo na trávník. Sudí Franěk ho za to „odměnil“ žlutou kartou. 

"Měl jsem hroznou radost, že to Honza takhle trefil, Moc mu držím palce, protože to tady neměl jednoduché. Ale v Plzni se prosadil, dneska dal dva góly, mohl vstřelit i hattrick. Jeho druhý gól byla krásná trefa, která mě vyhecovala až k běhu na třicet metrů. Musel jsem mu pogratulovat," prohlásil Horváth po utkání.

Plzeň - Příbram: Parádní nůžky Jana Holendy na 3:2
Video se připravuje ...

Zkušenému záložníkovi vyšla rozlučka nejlepším možným způsobem. I přes zraněný kotník, který mu brání jít do plné zátěže, si závěr pestré kariéry užil na trávníku. Celý stadion bouřil, všichni fanoušci si uvědomovali, že strůjce západočeských úspěchů vidí v lize jako hráče naposledy.

Pavel Horváth vydržel v profesionálním fotbale do čtyřiceti let, jak přiznal, sám nepočítal, že si kariéru protáhne až do takového věku. Právě posledních sedm sezon, které strávil v Plzni, bylo z jeho pohledu nejúspěšnějších. Horváth si dvakrát zahrál Ligu mistrů, vybojoval tři ligové tituly a jako klíčová persona nastartoval nejúspěšnější éru v dějinách západočeského fotbalu.

Plzeň - Příbram: Střídání Pavla Horvátha a choreo plzeňských fanoušků
Video se připravuje ...

V úterý hráčskou kariéru definitivně uzavře na své oficiální rozlučce. Tu ligovou si odbyl přesně 30. května 2015 s Příbramí.. Horváth si naplno vychutnal mistrovské oslavy a potlesk vyprodaného stadionu.

Jako poslední z celého plzeňského týmu vstoupil na mistrovské pódium, převzal medaili a spolu s Davidem Limberským zvedl pohár pro šampiony Synot ligy. Tak, jako to kapitán a největší osobnost klubu udělal v plzeňských barvách už dvakrát.

Plzeň - Příbram: Oslavy Plzně a předání poháru
Video se připravuje ...

Dojatý Horváth: Předklonil jsem se, aby nebyly vidět slzy
Video se připravuje ...

Plzeň - Příbram: Gól Daniela Koláře na 5:2
Video se připravuje ...

Plzeň - Příbram: Gól Daniela Koláře
Video se připravuje ...

Plzeň - Příbram: Gól Václava Pilaře na 2:2
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Příbram 5:2
Video se připravuje ...

Plzeň - Příbram: Vypečený signál a gól Tomáše Zápotočného na 1:2
Video se připravuje ...

Plzeň - Příbram: Gól Jana Holendy na 1:1
Video se připravuje ...

Plzeň - Příbram: Gól Romana Bednáře na 0:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud