Pavel Janega
27. května 2015 • 10:43

Real jedná s Benítezem. Kurzy v sázkových kancelářích padají

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Carla Ancelottiho v Realu Madrid s velkou pravděpodobností nahradí Rafael Benítez. S vedením klubu jedná o podmínkách smlouvy a podle španělských médií se obě strany brzy dohodnou. Oficiálně má být Benítezův příchod na Santiago Bernabeu potvrzen v neděli, kdy jeho dosavadní klub SSC Neapol odehraje poslední zápas této sezony.



Před týdnem Benítez informoval Aurelia De Laurentiise, prezidenta Neapole, že neprodlouží smlouvu a po sezoně u týmu skončí. Dnes, přestože žádnou smlouvu ještě nepodepsal, je v pokročilé fázi vyjednávání s Realem Madrid.

„Na 99 procent je hotovo,“ prohlásil agent Ernesto Bronzetti, jenž zastupuje odvolaného Carla Ancelottiho. Jasno mají i španělští novináři, kteří se odkazují na důvěryhodné zdroje, a také sázkové kanceláře ve Španělsku. Ty včera „Rafův“ kurz rychle snižovaly... 

Pětapadesátiletý odborník tak patrně porazil tři jiné trenéry, o nichž prezident klubu Florentino Pérez uvažoval – Jürgana Kloppa (Borussia Dortmund), Zinedina Zidana (B-tým Realu) a Unaie Emeryho (Sevilla).

Proč zrovna Benítez? Byť se mezi fanoušky netěší velké oblibě, nikdo mu neodpáře dvanáct velkých trofejí. S různými mužstvy vyhrál všechno, co šlo – Ligu mistrů, Evropskou ligu, domácí poháry i ligové tituly. Ve Španělsku získal dva v letech 2002 a 2004, kdy trénoval Valencii. S ní zároveň zvedl nad hlavu trofej pro vítěze tehdejšího Poháru UEFA. Úspěšný byl i v začátcích své trenérské kariéry u týmu Realu Madrid do 19 let, s nímž v této kategorii vyhrál ligu a dvakrát pohár.

„Neumím říct, jestli Benítez je vhodným trenérem pro Real, to komentovat ani nechci, ale určitě je to jeden z velikánů mezi fotbalovými trenéry. Také ale není pochyb, že Carlo Ancelotti zanechal ve španělském fotbale velkou stopu,“ řekl kouč španělského národního týmu Vicente del Bosque, vlastně první z dvanácti odvolaných trenérů Realu za posledních dvanáct let.

To jen dokresluje, pod jakým tlakem trenéři Madridu pracují a na co se Benítez musí připravit. Sezona bez trofeje se totiž neodpouští, což nyní pochopil i Ancelotti. Že v předchozím ročníku dovedl „bílý balet“ k jubilejnímu desátému triumfu v Lize mistrů? Minulost, historie, zapomenuto.

„Jistě, letošní sezona byla s ohledem na výsledky špatná. Ale to, že někdy nevyhrajete trofej, přece neznamená, že nejste dobrý trenér,“ uvedl Luka Modrič. „Carlo je skvělý kouč i člověk. Pod ním jsem hrál nejlepší fotbal,“ dodal chorvatský záložník. 

Totožný názor vyslovilo i mnoho fanoušků a expertů v tom smyslu, že odvolání Ancelottiho je nelogický a nekoncepční krok.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud