24. dubna 2014 • 06:43

Obhájci z Chicaga i díky asistenci Rozsívala srovnali stav série

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chicago zužitkovalo v úvodním kole play off NHL i podruhé výhodu domácího prostředí a po výhře 4:3 v prodloužení nad St. Louis srovnalo stav série na 2:2. Na vítězství obhájce Stanley Cupu se jednou asistencí podílel i český obránce Michal Rozsíval, jehož střelu od modré čáry tečoval v závěru základní hrací doby Bryan Bickell a poslal tím zápas do prodloužení. To rozhodl v 72. minutě svým druhý gólem v utkání Patrick Kane. Za poražené si jednu přihrávku připsal Vladimír Sobotka.



"Zápas jsme si prohráli za stavu 3:2, kdy jsme po obratu (z 0:2) neproměnili čtyři šance," řekl o rozhodující fázi zápasu trenér St. Louis Ken Hitchock. "Psychická výhoda je teď na jejich straně, ale my se pokusíme si ji doma vzít zpět," dodal kouč Blues, jemuž na chvíli v prodloužení zatrnulo při tvrdém ataku Bickella na Sobotku. Český útočník byl z něho otřesený, ale rychle se zase vrátil na led. Ve druhém utkání za sebou ale Hitchcock postrádal kapitána týmu Davida Backese.

Columbus využil zaváhání Penguins

Série Columbusu s Pittsburghem se vyznačuje porážkami po dobře rozehraných zápasech V předchozích třech duelech vždy prohrál tým, který v utkání vedl 3:1. Tentokrát hostům nestačil dokonce tříbrankový náskok, jenž si vypracovali v úvodních dvanácti minutách. "Tohle by se v play off nemělo stávat," komentoval kapitán Penguins Sidney Crosby, který ještě v sérii neskóroval, obraty v zápasech.

VIDEO: Foligno rozhodl v čase 62:49

Aktivní Blue Jackets, kteří soupeře přestříleli 46:25, si prodloužení vynutili až 22 sekund před koncem základní hrací doby i s pomocí chyby Marca-Andreho Fleuryho. Hostujícímu gólmanovi přeskočil za brankou nahozený puk hokejku a Ryan Johansen ho adresoval mezi kruhy Brandonu Dubinskému, který zakončil střelou do prázdné klece.

"Nezdálo se mi nahození tak tvrdé a rychlé, myslel jsem si, že puk zachytím a pomůžu tím obráncům. Jenže mi přeskočil hůl," vysvětlil Fleury. Trenér Dan Bylsma ani Crosby mu po zápase nic nevyčítali, z celé situace vinili špatný odraz.

Prodloužení rozhodl v 63. minutě Nick Foligno. Útočník Columbusu vlétl do pásma a zhruba metr za modrou čárou střelou přes obránce překonal gólmana Penguins. A ani tentokrát nebyl Fleury úplně bez viny.

Dallas zaskočil favorita a srovnal sérii

I utkání v Dallasu se neslo ve znamení ztraceného náskoku. Anaheim, který do utkání nečekaně nastoupil bez kapitána Ryana Getzlafa, po úvodní třetině vedl 2:0, ale stejným poměrem zbývající dvě třetiny prohrál. Vítěz Západní konference tak po výsledku 2:4 podlehl v Dallasu i podruhé a přišel taky o nadějné vedení v sérii, kterým disponoval po domácích zápasech.

"Konečně mám pocit, že hrajeme v play off. První dva zápasy mi to tak nepřipadalo. A posledních čtyřicet minut dnes hráli kluci na hranici svých možností. Vydali ze sebe úplně vše," uvedl trenér Stars Lindy Ruff po utkání, v němž po závěrečném hvizdu měli ještě rozhodčí plné ruce práce s oddělováním hráčů při potyčkách. Hned pět hráčů ještě dostalo osobní trest. "Když přitvrdí, my jim to vrátíme. Přesně, jak to chodí v play off," dodal Ruff.

VIDEO: Bitka Perryho s Rousselem

O dvě minuty dříve se ještě strhla bitka mezi Corey Perrym a Antoinem Rousselem, jenž v předchozím utkání udeřil Getzlafa. "Zhoršilo se mu minulé zranění. To je vše, co k tomu řeknu, víc nebudu prozrazovat," reagoval trenér Ducks Bruce Boudreau a označil absenci Getzlafa za citelnou. "Je to elitní hráč NHL, chyběl nám všude. V útočné části, u hrazení i jako vůdce. Chyběl nám v mnoha ohledech," dodal Boudreau, který mezi náhradníky nechal útočníka Teemu Selänneho.

Východní konference - 4. zápas:

Columbus - Pittsburgh 4:3 v prodl. (1:3, 1:0, 1:0 - 1:0)
Branky: 17. Jenner, 35. Johansen, 60. Dubinsky, 63. Foligno - 7. Adams, 11. Kunitz, 12. Neal. Střely na branku: 46:25. Diváci: 18.970. Stav série: 2:2.

Západní konference - 4. zápasy:

Dallas - Anaheim 4:2 (0:2, 2:0, 2:0)
Branky: 21. Ja. Benn, 27. Fiddler, 47. Eakin, 48. Goligoski - 13. Allen, 19. Maroon. Střely na branku: 26:23. Diváci: 18.962. Stav série: 2:2.

Chicago - St. Louis 4:3 v prodl. (0:0, 2:2, 1:1 - 1:0)
Branky: 37. a 72. Kane, 29. Shaw, 57. Bickell (Rozsíval) - 39. a 53. Tarasenko (na první Sobotka), 40. Lapierre. Střely na branku: 34:33. Diváci: 22.123. Stav série: 2:2.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud