Martin Tomaides
4. března 2015 • 08:17

Úlet na Floridě! Oba brankáři se zranili, tým chtěl dohrát bez gólmana

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejdřív přivedli Jaromíra Jágra a teď tohle. Na Floridě zkrátka hledají všechny možné způsoby, jak přivést diváky do hlediště a příběh z úterního utkání proti Torontu (2:3) jim k tomu rozhodně napomůže. I když chtěný zrovna nebyl. Proti Leafs se totiž zranili oba gólmani a domácí tým zvažoval, zda nechat chytat hráče z pole. Nakonec se do výstroje převlékl trenér brankářů, ale zbytečně. Se sebezapřením zápas dochytal Roberto Luongo.



Tohle je asi noční můra každého trenéra. Co když se v jednom utkání zraní oba brankáři? Přesně s tímto problémem si včera potykal kouč Gerard Gallant z Floridy. Proti Torontu od začátku naskočila brankářská jednička Roberto Luongo, jenže po ráně pukem do oblasti ramene a krku zůstala do druhé části hry v šatně.

Do akce se pustil náhradní gólman Al Montoya, který o víkendu vycyhtal výhru v derby nad Tampou. Jenže ten se zranil hned v první minutě poslední části hry, během inkasovaného gólu na 2:2 z hole Nazema Kadriho. Luongo byl stále mimo hru, na střídačce už se pohyboval v košili, co teď?

VIDEO: Kadriho gól, při kterém se Montoya zranil

Rozhodčí na krátký čas pozastavili hru, do šatny zmizeli útočníci Scottie Upshall a Derek MacKenzie, počítalo se, že jeden z nich se vrátí s brankářskou výstrojí. Nakonec v bráně zůstal Montoya, ale viditelně nebyl ve své kůži a Toronto se brzy dostalo do vedení.

Vedení Panthers ale nic neponechalo náhodě, narychlo se podařilo obléci brankářského kouče Robbieho Tallase, muže, který naposledy v NHL chytal před čtrnácti lety a kariéru ukončil v roce 2005. Jedenačtyřicetiletý Kanaďan se usadil na střídačku jako náhradník. "V případě, že by nám vedení ligy nedovolilo použít Tallase a jedinou možností by bylo nasadit do brány hráče z pole, zvažovali jsme, že nastoupíme bez gólmana," řekl generální manažer Dale Tallon.

Všechno nakonec zachránil Luongo, který se necelých devět minut před koncem znovu převlékl do výstroje a utkání dochytal. "Bylo nám jich trochu líto. Bojují o play off a takhle v zápase přijdou o oba gólmany," kroutil hlavou útočník soupeře Joffrey Lupul.

VIDEO: Luongo se vrátil do hry ve 3. třetině

Vítězný gól na 3:2 zaznamenal útočník Peter Holland, který si také byl vědom trablí domácího mužstva. "Věřím, že kdyby byl Montoya 100% v pořádku, tak by mou dorážku chytil," popisoval pro NHL.com.

A ještě jeden dost bizarní moment týkající se gólmana Robbieho Tallase. Ten Floridě už podobně pomohl před dvěma lety, když se týmu zranila jednička a bylo nutné z farmy povolat tehdejšího třetího gólmana Jakoba Markströma. Ten stihl dorazil jako dvojka na zápas proti Carolině, jenže mu nepřišla výstroj.

Takže do akce i tehdy musel Tallas. Co je na tom tak komického? Stalo se to 3. března, tedy na den přesně, jako včera. "3. března příští rok rozhodně nebudu nikde poblíž kluziště," napsal si pak bývalý gólman Bostonu na svůj Twitter.

Jinak ale v šatně Panthers moc veselo nebylo. Se slabým Torontem přišlo mužstvo o důležité body a minimálně jeden gólman už byl povolán z farmy. Co je s Luongem a Montoyou zatím vedení mužstva sdělit nechce.

A zatímco hráči Maple Leafs se svým soupeřem na ledě soucítili, na Twitteru to tak úplně nevypadalo. Toronto si rychle vystavilo snímek z kresleného seriálu Simpsonovi, s přivázaným Milhousem Van Houtenem. Uvidíme, jestli si Panthers tuhle radu vezmou k srdci.

MATCH OVERVIEW LEGACY
4. 3. • 01:40
Florida Panthers
Florida Panthers
2:3
ONLINE
4. března
01:40
Toronto Maple Leafs
Toronto Maple Leafs
Góly

Domácí: 19:43. Pirri, 33:12. Ekblad

Hosté: 24:40. Bozak, 40:22. Kadri, 45:28. Holland

Sestavy

Domácí: Luongo (21. – 51. Montoya) – Campbell, Ekblad, Kulikov, Gudbranson, Kampfer, Petrovic – Huberdeau, Barkov, Jágr – J. Jokinen, Bjugstad, Boyes – Pirri, Troheck, Haves – Kopecký, MacKenzie, Upshall

Hosté: Bernier (Reimer) – Phaneuf, Polák, Brewer, Rielly, Gardiner, Robidas – van Riemsdyk, Bozak, Kessel – Lupul, Kadri, Pánik – Komarov, Holland, Booth – Sill, J. Lindström, Kozun

Rozhodčí

St. Pierre, Jackson – Barton, Henderson

Stadion

BB&T Center, Sunrise

Návštěva

10 198 diváků

VIDEO: Sestřih utkání Florida - Toronto

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud