11. srpna 2017 • 21:15

Česko - Rusko 2:1. Mladíci slaví finále! O titul si to rozdají s Kanadou

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Senzace! Bojovný výkon podpořený skvělým Lukášem Dostálem v brance zajistil české hokejové reprezentaci do 18 let vítězství 2:1 nad Ruskem a postup do finále Memoriálu Ivana Hlinky. Sborná sice v utkání rychle vedla, ale Češi ještě v první třetině odpověděli gólem Jana Jeníka a ve druhé třetině přidal druhý a vítězný gól Jakub Lauko. Čeští mladíci se tak v zítřejším finále budou od 19 hodin obhajovat loňský titul proti Kanadě.



Čeští mladíci museli od sedmé minuty dohánět manko, když bekhendem otevřel skóre Danila Djaděnkin. A k radosti takřka tří tisíc diváků se jim to podařilo. Ve 13. minutě se dostal k odraženému kotouči Jan Jeník a vyrovnal, na začátku druhé třetiny pak zakončením z úhlu rozhodl Jakub Lauko. V závěru měli Češi štěstí, když Damir Biljanov napálil horní tyč.

Ve druhém semifinále v Bratislavě si postup zajistila Kanada, která do loňska táhla vítěznou šňůru osmi triumfů na turnaji, díky vítězství 4:1 nad Švédskem. Ještě na začátku 49. minuty byl stav vyrovnaný 1:1, ale pak rozhodl Serron Noel a v posledních třech minutách přidal zámořský celek ještě dvě trefy.

O historicky druhé prvenství v historii turnaje, jež sahá do roku 1991, bude Brukův výběr usilovat v sobotu v Břeclavi od 17 hodin. V Bratislavě proti sobě v duelu o bronz nastoupí Švédsko a Rusko.

V souboji o pátou příčku porazili Američané v prodloužení Finy 4:3. Poslední osmí skončili Slováci po prohře 1:2 se Švýcarskem.

Góly

Domácí: 06:26. Ďaděňkin

Hosté: 12:45. Jeník, 22:30. Lauko

Sestavy

Domácí: Miftachov (Rybalkin) – Žuravljov, Ochoťuk (C), Solopanov, Malyšev (A), Žiljakov, Babincev, Kaliničenko, Pribylskij – Rotenberg (A), Guskov, Zavgorodnij – Rtiščev, Ischakov, Sokolov – Biljalov, Žabrejev, Cybin – Ďaděňkin, Šabanov.

Hosté: Dostál (Dvořák) – Zábranský (C), Dluhoš, Klejna, Seemann, Malík, Adámek, Kowalczyk – Blümel, Pekař, Lauko (A) – Plášek, Střondala, Jeník – Kvasnica, Čajka (A), Gajarský – Sedlák, Arnošt, Matiášek – Pavel.

Rozhodčí

Hradil, Šír – Gebauer, Lederer

Stadion

Břeclav

Návštěva

2893 diváků

Semifinále: Švédsko - Kanada 1:4 (0:0, 1:1, 0:3).

O 5. místo: Finsko - USA 3:4 v prodl. (1:1, 1:1, 1:1 - 0:1).

O 7. místo: Slovensko - Švýcarsko 1:2 (1:0, 0:1, 0:1).

Postupová radost českých hokejistů byla po vítězství nad Rusy obrovská
Postupová radost českých hokejistů byla po vítězství nad Rusy obrovská

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud