13. září 2013 • 14:20

VIDEO: Poprvé v extralize a hned zářil. Machovského chválil i Straka

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

První extraligový zápas, první triumf. 20letý gólman Matěj Machovský vstoupil úspěšně do světa velkého hokeje, včera spolehlivým výkonem pomohl k triumfu mistrovské Plzni. „Chytal fantasticky,“ vysekl mu chválu i kapitán Martin Straka. „Vyšlo to super, jsem moc rád,“ ulevil si někdejší juniorský reprezentant, který se do Česka vrátil ze zámoří. Západočeský tým, obhájce titulu, porazil Vítkovice 5:2.



Machovský první utkání zápas zvládl i přesto, že si vůbec nebyl jistý, jestli bude chytat. „Rozbruslení bylo takové divné, dostal jsem pukem do ruky,“ přiznal mladík. Nakonec se ale z bolesti oklepal a podal spolehlivý výkon.

Výborné zákroky plzeňského debutanta Matěj Machovského proti Vítkovicím
Video se připravuje ...

„Snažím se vypadat soustředěně a sebejistě, abych spoluhráčům dodal důvěru, že když jim něco ujede, je tam ještě někdo vzadu,“ říkal Machovský, jenž v uplynulých třech sezonách hrál v zámořské „juniorce.“

Svým čtvrtečním výkonem dokázal, že i když s extraligou nemá žádné zkušenosti, plzeňští trenéři ho bez obav do branky mohou pouštět. O porci utkání se bude dělit s mnohem zkušenějším Lukášem Mensatorem (29let), který už dokázal extraligu vyhrát (s Karlovými Vary v roce 2009).

„Když jsem se dozvěděl, že přijde do Plzně, měl jsem radost. Hned jsem si říkal, že se budu moct učit od tak kvalitního gólmana. Zatím všechno šlape, navzájem se podporujeme, nebudeme si házet klacky pod nohy,“ tvrdí talentovaný brankář.

SESTŘIH: 1. kolo hokejové extraligy, Plzeň - Vítkovice 5:2
Video se připravuje ...

Radek Duda nedobrzdil a vrazil do branky Vítkovic.
Radek Duda nedobrzdil a vrazil do branky Vítkovic.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud