27. dubna 2017 • 21:05

Kometa začíná třesk: Trenéři od mistra jdou k mládeži, Krejčík se rozmyslí

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistrovská hokejová Kometa začala týden po zisku titulu pracovat na avizovaných změnách, které ji mají připravit na příští sezonu. Vedle dílčích úprav v kádru, o nichž se už hovoří, dozná značných změn realizační tým u zlatých medailistů. Dva jejich trenéři končí a přesunují se k do mládežnických kategorií, skončit má i trenér brankářů. Jasno okolo prodloužení působení hlavní hvězdy Martina Erata ještě není.



Zatím se to všechno děje v tichosti. Podepsané smlouvy do konce dubna neumožňují ani nic jiného. Některé změny jsou ale v Kometě Brno podle zdrojů blízkých klubu už dané: od zlatého mužstva k mládeži se mají přesunout trenéři Petr Haken k juniorce a Martin Pešout k dorostu.

S hlavním koučem Liborem Zábranským, který svoje setrvání na tomto postu osobně potvrdil, by tak na střídačce „áčka“ momentálně zůstal jen Kamil Pokorný. Pokračovat má šéftrenér brankářů Radomír Daněk, trenér Jiří Sklenář naopak už ne.

Ať žije Brno! Kometa řádila s fanoušky, hráči zpívali, šéf jel na rolbě
Video se připravuje ...

Ohledně kádru příliš nových zpráv naopak není. Majitel klubu Zábranský zahájil jednání s Martinem Eratem, o kterého má eminentní zájem i na další sezonu, zatím bez konkrétního výstupu, nabídku Komety zváží i obránce Jakub Krejčík.

Toho necelé tři měsíce v Brně zaujaly natolik, že po konci reprezentační kapitoly na závěr sezony (ať už skončí startem na mistrovství světa nebo ne) zahrne Kometu mezi zájemce, s nimiž bude jednat.

„Nyní myslím na reprezentaci. Uvažovat o další sezoně chci nejdřív na konci května,“ vzkázal z přípravy národního týmu v Českých Budějovicích.

Hlášky z oslav Komety: Překládání z pražštiny, Zaťovič slíbil Erata
Video se připravuje ...


Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud