20. dubna 2014 • 21:20

Fotbalisté Písku vystřídali Benešov na prvním místě divize A

Autor: ČTK
Písečtí fotbalisté se poprvé od září probojovali do čela tabulky divize A. Tým, který strávil zimní pauzu až na třetí příčce s šestibodovou ztrátou na vedoucí Benešov, podává na jaře pod vedením trenéra Jindřicha Dejmala velmi dobré výkony a ze sedmi utkání vytěžil 19 bodů.


V zápase 22. kola Písečtí vyhráli 2:1 v Jindřichově Hradci a o bod přeskočili dosud vedoucí Benešov. U rybníku Vajgar přitom domácí vyhráli úvodní poločas, po změně stran ale Martin Voráček dvěma góly převážil výsledek ve prospěch Písku.

Pozoruhodným výsledkem skončilo měření sil dvou týmů ze dna tabulky. Předposlední Sušice podlehla před vlastními diváky poslednímu ZČE Plzeň vysoko 0:6.

V divizi B uhájila tříbodový náskok před druhým Vyšehradem vedoucí Slavia Louňovice. Zásluhou hattricku Petra Nykla porazila 3:0 Lovosice, zatímco "šemíci" přehráli 4:1 Úvaly.

Nezaváhal ani novopacký lídr divize C. V souboji prvního s posledním celkem tabulky zdolal 2:0 Rapid Liberec a uhájil náskok pěti bodů před druhou Dobrovicí. V brance vítězů udržel na jaře potřetí čisté konto šestatřicetiletý brankář Peter Bartalský.

V divizi nevídaná návštěva osmi set fanoušků přišla na východočeské okresní derby Dvůr Králové - Trutnov. Většina diváků držela palce domácím a ti se jim odvděčili vítězstvím 3:0.

Divizi E vede o tři body Slavičín, jenž porazil gólem Kříže 1:0 Petrovice. Zato dosud druhý Havířov připravil šok 350 divákům, kteří se rozhodli navštívit zápas "indiánů" s Lískovcem. Zápas totiž skončil výsledkem 1:6.

Hosté coby farma Frýdku-Místku využili služeb sedmi druholigových fotbalistů. Jeden z nich, Hynek Prokeš, dosáhl v tomto utkání hattricku. Havířovští přitom šli již v první minutě zápasu do vedení, pak ale na hřišti dominovali hosté z frýdeckomístecké periferie.

Články odjinud


Články odjinud