20. dubna 2014 • 22:19

Hušbauer přiblížil Spartu k titulu a sebe ke koruně krále střelců

Autor: ČTK
Proti Dukle dal Josef Hušbauer dva góly a výrazně přispěl k výhře 3:1, po které jsou fotbalisté Sparta opět o krok blíž vysněnému titulu. Čtyřiadvacetiletý záložník je navíc ve hře o další trofej, protože po dnešním zápase na Julisce se se čtrnácti brankami posunul do čela tabulky střelců.


"Byla by to krásná sezona, kdyby se obojí povedlo," řekl Hušbauer poté, co na druhé místo tabulky kanonýrů odsunul spoluhráče Davida Lafatu, který má na kontě o gól méně. "Uvidíme, jak to dopadne, protože střelce zatím neřeším. Přijde to na řadu až potom, co budeme mít titul," dodal.

Ten by Sparta mohla získat už za týden v zápase na Letné s Libercem, pokud by Letenští zvítězili a Plzeň by zaváhala v pondělní dohrávce se Slavií nebo v pátek doma s Teplicemi. "Bylo by hezké slavit doma, ale nemůžeme to nijak ovlivnit. Záleží na tom, jak bude hrát Plzeň," uvedl Hušbauer.

Proti Dukle se poprvé trefil v 18. minutě, kdy ranou z dvaceti metrů po úvodním zásahu Pavla Kadeřábka zvyšoval na 2:0. "Nějak extra dobře jsem si to nepřipravil. Ale skočilo mi to a když jsem viděl, že proti mně nikdo nejde, tak jsem to zkusil," prohlásil.

Druhou branku přidal Hušbauer po přestávce, když zblízka překonal domácího brankáře Filipa Radu. "Krejda (Ladislav Krejčí) mi dal fantasticky přesnou přihrávku a pak už jsem jen čekal, až gólman roztáhne nohy, protože jsem mu to chtěl dát mezi ně," řekl Hušbauer.

Články odjinud


Články odjinud