21. dubna 2014 • 12:41

Kouč Výborný chce po postupu zůstat v Boleslavi i s Jelínkem

Autor: ČTK
Hokejisté Mladé Boleslavi po dvou letech slaví návrat do extraligy. Pod vedením trenéra Františka Výborného v baráži získali 21 bodů a o bod ji vyhráli před rovněž postupující Olomoucí. Nedělní závěrečná domácí prohra 1:6 s Chomutovem už postupu Bruslařského klubu nemohla nic změnit.


"Fyzická únava po sezoně a psychická po dvoudenních oslavách byla znát. Jsem ale rád, že lidé přišli. Když vidíte, jak stadion bouří, tak to jsou přesně ty momenty, kvůli kterým se hokej dělá," řekl Výborný.

Zkušený trenér v minulosti dovedl Spartu ke třem extraligovým titulům, ale postupu s Mladou Boleslaví přikládá podobnou hodnotu. "Jsem rád, že jsem se ještě takového úspěchu vůbec dočkal. Posunout do extraligy klub, který z ní před dvěma lety vypadl, není jednoduché. První liga je těžká soutěž, museli jsme projít základní částí, play off a baráží. Bylo to vyčerpávající a teď toho mám plné zuby," přiznal.

Za klíčový moment sezony Výborný označil čtvrtfinálovou sérii s Benátkami nad Jizerou, ve které Mladá Boleslav vyřadila okresního rivala 4:2 na zápasy. "Už jen vyhrát základní část, když se nic jiného nepřipouštělo, nebylo jednoduché. Zvládli jsme to s náskokem 19 bodů a doteď nevím, jestli to bylo dobře. Benátky na nás pak ve čtvrtfinále nastoupily ve velkém stylu. Kvůli zranění nám chyběli klíčoví hráči, ale dokázali jsme to ustát," uvedl.

Výbornému i jeho asistentovi Marianu Jelínkovi po této sezoně končí smlouvy, ale tým by rádi vedli i v extralize. "Během baráže se neřešily naše smlouvy, protože jsme měli jiné starosti, ale věřím, že to dopadne. Oba chceme zůstat," prozradil šedesátiletý kouč, který před dvěma lety plánoval ukončit trenérskou kariéru. Poté se ale rozhodl pokusit se dovést Mladou Boleslav do nejvyšší soutěže, což se mu nyní povedlo.

Podle Výborného bude v dalších týdnech důležité vhodně doplnit tým. "Čeká nás diplomatická práce, abychom nějaké hráče získali. Jestli chceme hrát extraligu solidně, musíme posílit," dodal Výborný.

Články odjinud


Články odjinud