23. dubna 2014 • 12:33

Schwarzer byl rád, že v LM odčinil nejistý výkon se Sunderlandem

Autor: ČTK
Zatímco před čtyřmi lety musel fotbalový gólman Mark Schwarzer v dresu Fulhamu strávit od Atlética Madrid porážku 1:2 v prodloužení finále Evropské ligy, v úterý proti stejnému soupeři dopadl lépe. Australský veterán v brance Chelsea od 18. minuty úspěšně zastoupil zraněného Petra Čecha a pomohl hostům v úvodním semifinále Ligy mistrů k cenné remíze 0:0. Byl rád, že napravil svůj nejistý výkon z víkendového ligového duelu se Sunderlandem (1:2).


Schwarzer chytal v sobotu Premier League místo nemocného Čecha a především při prvním inkasovaném gólu neměl čisté svědomí. "Samozřejmě jsem byl z výkonu i výsledku zklamaný. Když jako brankář trochu chybujete, můžete za to být potrestaný. A to se mi stalo o víkendu. Jsem rád, že jsem to snad napravil," uvedl po úterním zápase Schwarzer.

Nečekal, že se po sobotním záskoku znovu dostane do branky tak rychle. Už v 18. minutě musel střídat poté, co si Čech vykloubil rameno a sezona pro něj podle kouče Josého Mourinha skončila.

"Já jsem ale vždy připraven. Jsem zvyklý sedět na lavičce a do poslední chvíle být nachystaný, že můžu naskočit do hry. Je to samozřejmě těžké, ale pomohl mi trenér, který řekl, ať si věřím. I v mém věku je příjemné slyšet takové věci," podotkl Schwarzer.

"Musíte to prostě vzít tak, jak to je. Že je to prostě moje pozice v klubu. A já si vychutnávám každou příležitost hrát v takovém fantastickém klubu takhle skvělé zápasy," dodal Australan, který se v 41 letech a 198 dnech stal nejstarším hráčem ve vyřazovací fázi Ligy mistrů.

Sobotní nejistý výkon se snažil hodit za hlavu. "Je třeba začít zase od základů, od toho, co umíte. Musíte věřit tomu, co umíte, nezmatkovat a snažit se hrát svou hru," podotkl brankářský veterán.

V této sezoně Ligy mistrů zasáhl do dvou utkání a v obou udržel čisté konto. V prosinci přispěl k domácí výhře 1:0 nad Steauou Bukurešť.

"Hodně mi pomohli spoluhráči. Sice jsme třeba neměli tolik šancí jako Atlético, ale odvedli jsme dobrou týmovou práci. Chelsea za posledních pět deset let předvedla v Lize mistrů několik skvělých výkonů a v úterý to byl další z nich, především co se týče obrany," dodal Schwarzer.

Články odjinud


Články odjinud