24. dubna 2014 • 09:22

Hokejista Cooke dostal za faul kolenem trest na sedm zápasů

Autor: ČTK
Hokejový útočník Matt Cooke z Minnesoty dostal od NHL distanc na sedm zápasů za zákrok na obránce Colorada Tysona Barrieho, jehož po faulu kolenem vyřadil na čtyři až šest týdnů. Cooke si tak už v prvním kole Stanley Cupu nezahraje, a pokud Wild vypadnou, odpyká si trest na začátku příští sezony.


Pětatřicetiletý Cooke byl v pondělním třetím duelu klíčovým mužem Minnesoty, která vyhrála 1:0 v prodloužení a snížila stav série na 1:2. Důrazně hrající Kanaďan uhlídal ofenzivní hvězdy Colorada Nathana MacKinnona, Paula Stastného a Gabriela Landeskoga, nicméně v případě Barrieho svou snahu přehnal.

Cooke si na obránce Avalanche počkal na začátku druhé třetiny ve středním pásmu a faulem kolenem na koleno ho poslal k zemi. "Nevím, jestli má takový hráč vůbec místo v našem sportu. Je nechutné jen pomyslet na to, co už udělal kariérám jiných hráčů," uvedl ještě před vynesením trestu jiný bek Colorada Erik Johnson.

Mistr světa z Prahy 2004 Cooke není u disciplinární komise NHL žádným nováčkem. Současný distanc je už jeho šestý v kariéře, celkem už měl zastavenou činnost na 34 zápasů. Čtyřikrát také dostal pokutu.

Články odjinud


Články odjinud