24. dubna 2014 • 10:36

Ancelotti: Skvělé, že jsme uspěli bez Ronalda a Balea v plné síle

Autor: ČTK
Trenér Realu Madrid Carlo Ancelotti měl po úvodním semifinále Ligy mistrů s Bayernem Mnichov radost, že jeho fotbalisté dokázali ve středu zvítězit 1:0 i bez ofenzivních hvězd Cristiana Ronalda a Garetha Balea v plné síle. Italský kouč nejvíc ocenil vysoké pracovní nasazení "Bílého baletu".


Ronaldo, který se na hřiště vrátil po třítýdenním zranění, odehrál v Madridu 73. minut, než ho vystřídal další křídelní útočník Bale. Toho zase před zápasem trápila chřipka a začal jen na lavičce. "Bez Balea a s padesátiprocentním Ronaldem se nikdy nehraje dobře," řekl Ancelotti na tiskové konferenci.

Nejlepší střelec Ligy mistrů měl i tak několik šancí na vstřelení patnáctého gólu v této sezoně, čímž by se v historické tabulce osamostatnil před barcelonským Lionelem Messim. V prvním poločase ale Ronaldo v šestnáctce netrefil ideálně míč a po změně stran jeho pokus zlikvidoval brankář Bayernu Manuel Neuer.

"Cristiano hrál dobře a jsme rádi, že ho máme zpátky. Přestože nebyl stoprocentní, hodně se obětoval a pracoval tvrdě pro tým," ocenil Ancelotti, který portugalského útočníka stáhl ze hry, protože u něj nechtěl riskovat svalovou únavu. "Ronaldo i Bale na tom budou v úterní odvetě mnohem lépe," dodal čtyřiapadesátiletý italský kouč.

Real na stadionu Santiaga Bernabéua německého obhájce triumfu překvapil defenzivní taktikou a hrou na brejky, která však díky gólu Karima Benzemy z devatenácté minuty přinesla úspěch. "Jsem šťastný se vším, protože utkání bylo těžké. Hráli jsme dobře, i když jsme občas trpěli. Celé mužstvo odvedlo skvělou práci, nasazení hráčů bylo příkladné," prohlásil Ancelotti. "Hodně jsme se ze sebe vydali, bylo to intenzivní a únavné, ale nakonec můžeme být spokojení," doplnil obránce Sergio Ramos.

Madridští přes náskok očekávají těžkou odvetu. "Máme malou výhodu a musíme hrát se stejným sebevědomím a touhou jako doma. Nikdo neví, co se může v Mnichově stát," upozornil Ancelotti, jenž vyhrál Ligu mistrů už dvakrát na lavičce AC Milán. "Bayern je skvělý soupeř. Budeme potřebovat v Allianz Areně brzo skórovat, abychom ze sebe sejmuli tlak. Za takového stavu by pak museli k postupu vstřelit tři branky," přidal záložník Isco.

Články odjinud


Články odjinud