28. února 2015 • 21:14

Basketbalisté Ostravy v lize deklasovali favority z Děčína

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalisté Ostravy zaskočili v 36. ligovém kole druhý tým tabulky Děčín, doma ho zdolali vysoko 88:67. V dalších utkáních uspěli hosté - Opava v hale USK Praha i Prostějov v Jindřichově Hradci.


Ostrava věřila, že soupeře může při absenci klíčového rozehrávače Severočechů Vyorala zaskočit, ale první poločas tomu ještě nenasvědčoval. V třetí čtvrtině Děčín nejprve stáhl dvanáctibodovou ztrátu, ale pak znovu přestal bránit. Sedm minut před koncem měl navíc další výpadek a zápas se definitivně překlopil na stranu Ostravy, která ho dohrála v exhibičním tempu.

Prostějovští vyzráli na Jindřichův Hradec i počtvrté v sezoně, tentokrát naprosto jasně 108:81. Hradci se v druhé a třetí čtvrtině rozpadla obrana, inkasoval v nich dohromady 65 bodů. Hosté stříleli z pole téměř s šedesátiprocentní úspěšností.

Opava po pěti porážkách zvítězila a USK rovněž porazila i počtvrté v ročníku. Vítězství 64:58 se ale nerodilo jednoduše, Slezané zlomili utkání až v poslední desetiminutovce, kterou ovládli 23:10. Vysokoškolákům v druhé půli odešla střelba, po změně stran dali pouhých devatenáct bodů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud