4. května 2015 • 23:43

Nemůžeme dostat každý zápas šest gólů, řekl Voráček

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kapitán českých hokejistů Jakub Voráček litoval, že tým z úvodního tlaku nevytěžil vedení a pak po vyrovnání z 0:2 na 2:2 ztratil zápas s Kanadou po vlastních chybách. I přes dvě porážky má především z ofenzivy dobrý pocit a věří, že na klíčovou fázi turnaje svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky vypilují obranu a síla mužstva se i výsledkově projeví.


"Udělali jsme chyby. Za stavu 2:2 jsme jim darovali gól a pak další na 2:5. Nemůžeme dostat každý zápas šest gólů. Musíme se jako tým zlepšit v obranném pásmu, protože děláme moc chyb a bohužel nás to stálo zápasy jak se Švédskem, tak i s Kanadou. Zaplaťpánbůh, že to není čtvrtfinále a máme na to čas, abychom to napravili a doufejme, že to budeme lepší," řekl novinářům Voráček.

Češi po porážce se Švédskem (5:6 po samostatných nájezdech) i proti dalšímu ze silných soků v defenzivě propadli. Kanadě podlehli 3:6. "Musíme zlepšit práci celé pětky v našem obranném pásmu a puky tam musí letět od hokejky. Bylo vidět, že Kanada je natolik vyspělá a kvalitní, že když uděláš chybu, tak ji hned ztrestá," řekl Voráček.

Přitom podle ofenzivního lídra Philadelphie Češi Kanadu v první třetině přehráli. "Hráli jsme jejich hokej, lítali jsme dobře do forčekingu a hráli jsme dobře do těla. Bylo tam strašně moc šancí, bohužel tam nic nespadlo. Hlavně v tom prvním střídání. Ale to se stává. Útok je dobrý, šance si vytváříme, což je důležité. Ale ještě musíme zapracovat na té defenzivě," uvedl Voráček.

Češi mají po duelech se Švédskem, Lotyšskem a Kanadou na kontě čtyři body, ale kapitán před čtvrtečním zápsem s Francií necítí zvýšený tlak na výsledky. "Víme, že jsme kvalitní tým. Hráli jsem dvě a čtvrt třetiny výborně s Kanadou a pak jsme dostali dva rychlé góly a bohužel jsme se už nevrátili. Ale žádný tlak tam není. Musíme se připravit na další zápas," prohlásil Voráček.

Nechce spekulovat, zda porážky se Švédskem a Kanadou v případném čtvrtfinále nasměrují na těžkého soka. "Každý tým je kvalitní, Je úplně jedno, s kým hraješ ve čtvrtfinále. Každý může porazit každého. Musíme se soustředit sami na sebe, když budeme hrát dobře, tak porazíme všechny."

Přes 14 inkasovaných branek ve třech zápasech vidí v dosavadních duelech řadu pozitiv. "Se Švédy jsme měli tři body na lopatě, s Kanadou jsme hráli do třetí třetiny vyrovnanou partii. Myslím, že po hokejové stránce to vypadalo dobře. Bohužel ty body nám utekly, ale musíme se soustředit na čtvrtek," prohlásil.

Atmosféru ve vyprodané O2 areně si hokejisté užívají. "Je vynikající. I když jsme prohrávali, tak posledních třicet vteřin skandovali a skákali. Vypovídá to o tom, jak za námi stojí, i když se nám třeba nedaří nebo prohráváme. Takže fanouškům patří velký dík. Dva dny zregenerujeme a pak jdeme na další zápas," dodal Voráček.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud