5. května 2015 • 00:06

Sobotka: Jsem zklamaný, nedokážeme se vyvarovat chyb

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Již čtrnáct obdržených branek mají po pouhých třech odehraných zápasech na kontě čeští hokejisté na domácím světovém šampionátu. A sami dobře vědí, že mnoho jich bylo zbytečných, když k nim pomohli až příliš výraznou chybou. Nejinak tomu bylo i dnes proti Kanadě, která si připsala tříbodový zisk po vítězství 6:3.


"Jsem určitě zklamaný, protože si myslím, že v obranném pásmu děláme pořád ty samé chyby, bavíme se o tom, ale nedokážeme se jich vyvarovat. A Kanada ty chyby trestala," řekl novinářům útočník Vladimír Sobotka.

Chyby byly tentokrát o to citelnější, že přišly proti největším hvězdám současného hokeje. "Jsou to hráči, kteří jsou každý rok v první desítce kanadského bodování NHL; umí si to nahrát a umí i zakončit," ocenil kvality vyslanců kolébky hokeje sedmadvacetiletý forvard.

Dlouho se přitom zdálo, že český výběr dokáže velké síle Kanady čelit. "První dvě třetiny jsme Kanadu i přehrávali, vytvořili jsme si šance a byly tam i takové šance, které měly skončit v bráně. Ale gólman je zázračně chytil. Za stavu 2:2 jsme mohli dát my ten vedoucí gól, ale dala ho bohužel Kanada. A pak dala i čtvrtý," připomněl Sobotka.

Společně se spoluhráči musel opět dotahovat náskok soupeře. "Bere to síly, ale to bych neviděl zase až tak špatně. Spíše se musíme zaměřit na to obranné pásmo, kde děláme chyby a zbytečně tam lítáme," dodal Sobotka, jenž se zapsal do střelecké listiny jako autor třetí české trefy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud