25. dubna 2017 • 22:19

Fenerbahce prolétlo do Final Four Euroligy, Veselý se blýskl super blokem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Fenerbahce Istanbul s českým reprezentantem Janem Veselým si v nejkratším možném termínu zajistili účast ve finálovém turnaji Evropské ligy. Turecký celek porazil i ve třetím duelu čtvrtfinálové série Panathinaikos Atény. Na domácí výhře 79:61 se Veselý podílel šesti body a šesti doskoky, šest jeho spoluhráčů nastřílelo soupeři dvojciferný počet bodů.



Fenerbahce v Evropské lize jako první tým od zavedení čtvrtfinále na tři vítězství před devíti lety dokázal z pozice hůře nasazeného celku vyhrát sérii bez porážky. Navíc to byla v jeho podání už třetí série s nulou za sebou, což je rekord. V play off má turecký celek tím pádem na kontě už devět vítězných zápasů v řadě.

Vedle šesti bodů a šesti doskoků se Jan Veselý blýskl efektním blokem, který se rázem stal hitem na sociálních sítích...

Fenerbahce je ve Final Four třetím rokem po sobě. Předloni v Madridu prohrál Veselého tým oba závěrečné zápasy, vloni až ten finálový s CSKA Moskva.

Letos se o šampionovi rozhodne v Istanbulu a Fenerbahce se v semifinále utká 19. května s lepším z dvojice Real Madrid - Darüssafaka Istanbul. V této sérii je před středečním pokračování stav nerozhodný 1:1 na zápasy.

Vedle Fenerbahce si už po třech zápasech zajistil postup i obhájce prvenství CSKA Moskva. Po dvou domácích výhrách porazil španělskou Vitórii 90:88 i na její palubovce. Semifinálový soupeř ruského celku vzejde z dvojice Olympiacos Pireus, Anadolu Efes Istanbul.

Čtvrtfinále play off Evropské ligy basketbalistů - 3. zápasy:
Fenerbahce Istanbul - Panathinaikos Atény 79:61 (za domácí Veselý 6 bodů, 6 doskoků, 1 asistence), konečný stav série 3:0

Laboral Vitória - CSKA Moskva 88:90, konečný stav série 0:3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud