21. dubna 2014 • 10:31

Jak Konečný vzdoroval v krvavé bitvě. Podívejte se na celý zápas

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro nejlepšího českého boxera Lukáše Konečného to bylo parádní loučení s kariérou. V noci na neděli středoevropského času se utkal ve Washingtonu s favorizovaným Peterem Quillinem o titul mistra světa ve střední váze organizace WBO. I když nakonec prohrál na body, stal se teprve druhým boxerem, který s Quillinem vydržel v ringu všech 12 kol. Podívejte se na celý zápas.



VIDEO | První část zápasu (1. – 5. kolo)

Konečný vstoupil do svého 55. zápasu mezi profesionály opatrně, od prvního kola se soustředil zejména na pozornou obranu v dvojitém krytu. Vysoce favorizovaný Quillin se sice do útoku příliš netlačil, ale zápas měl pod kontrolou. První přesnější údery brněnský rodák předvedl ve třetím kole, Američanem se mu ale otřást nepovedlo.

VIDEO | Druhá část zápasu (6. – 12. kolo)

Quillinovy údery byly čím dál přesnější a Konečnému ani nepomáhalo, že se po celý zápas vytrvale snažil za soupeřem v ringu "chodit". Tvrdě zasáhnout se mu jej podařilo až v 9. kole, přesný pravý hák však mezi profesionály ještě neporažený Američan ustál. Již v 7. kole se navíc na obličeji Konečného objevila krev. „Od druhé poloviny dvanáctého kola jsem na něj pravým okem neviděl. Od poloviny duelu jsem měl protržené oba bubínky, mám něco i s levým ramenem, nemohu ho zvednout nahoru,“ popisoval Konečný po zápase, jak zdevastovaný ho dokončil. Přestože se k nosu později přidalo natržené pravé obočí, na zápas to nemělo vliv.

Během zápasu se na tváři Lukáše Konečného objevily krvavé šrámy
Během zápasu se na tváři Lukáše Konečného objevily krvavé šrámy
 

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud