1. července 2017 • 23:00

Parádní výkon Adama Ondry! Na ME v lezení na obtížnost získal stříbro

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Adam Ondra získal potřetí stříbrnou medaili na mistrovství Evropy v lezení na obtížnost. Úřadujícího světového šampiona překonal v chladném finále v Campitellu di Fassa v Trentu Francouz Romain Desgranges. Stejné pořadí mělo předtím i semifinále, Desgranges ovládl šampionát i v roce 2013.



Čtyřiadvacetiletý sportovní lezec z Brna Ondra, jenž loni v listopadu v rekordním čase přelezl patrně nejtěžší vícedélkovou cestu světa Dawn Wall v masivu El Capitan v Yosemitech, sbírá z MS i ME pravidelně medaile. V nové olympijské disciplíně by měl i za tři roky v Tokiu útočit na zápis do historie.

Novou mistryní Evropy mezi ženami je Belgičanka Anak Verhoevenová. Nejlepší z pětice Češek Iva Vejmolová skončila na 24. místě.

V lezení na rychlost neobhájil titul z předchozích dvou šampionátů Libor Hroza. V pátek sice vyhrál kvalifikaci, ale pak v semifinálové vyřazovací fázi ulil start a byl klasifikován jako šestnáctý.

Mistrovství Evropy ve sportovním lezení na obtížnost a na rychlost v Campitellu di Fassa (Itálie):

Obtížnost:
Muži: 1. Desgranges (Fr.), 2. Ondra (ČR), 3. Schubert (Rak.), ...46. Pail, 47. Konečný, 54. Volf, 60. Binter (všichni ČR).

Ženy: 1. Verhoevenová (Belg.), 2. Markovičová (Slovin.), 3. Pilzová (Rak.), ...24. Vejmolová, 36. Adamovská, 39. Slezáková, 45. Vrablíková, 55. Kubátová (všechny ČR).

Rychlost:
Muži: 1. Dzienski (Pol.), Boldyrev (Ukr.), 3. Kokorin (Rus.), ...16. Hroza, 19. Burian (oba ČR).

Ženy: 1. Kaplinová, 2. Cyganovová, 3. Remizovová (všechny Rus.).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud