19.6.2017 • 13:09

Čtvrt rok Železné lady. Z Číny do Milovic aneb jak Kocumová zdolává překážky i muže

Vstoupit do diskuse
0
  • Zuzana Kocumová se účastní řady závodů OCR (obstacle course race - překážkový závod) po celé Evropě. A na drtivé většině vítězí

    Kdo Zuzanu Kocumovou sleduje na facebooku, údivu se asi neubrání. Jak to sakra může všechno stíhat? Jeden den běhá kolem Jablonecké přehrady, druhý sviští na kole na seminář Tanga Argentina kdesi v Polsku, o 24 hodin později už zase leze na Malé Skále po skalnatých převisech. Do toho postuje fotky z různých závodů OCR (obstacle course race - překážkový závod) po celé Evropě. Ve 38 letech, prostě síla! V článku pro aplikaci Superlife, jíž je Kocumová patronkou, popsala bývalá reprezentantka v běhu na lyžích, která jako jediná žena na světě dokázala v říjnu loňského roku obhájit titul na mistrovství světa ve Spartan Race, své necelé poslední tři měsíce. Pořádně nabité, třeba dodat, a stejně tak úspěšné! Jak říká: „Když pohyb milujete a je to přirozená součást vašeho života, tak vás to nevyčerpává, ale naopak nabíjí. Platí, že čím více energie vydáte, tím více se vám vrátí.“

  • Shardana Challenge

    9. duben 2017, týmový závod čtyřčlenných družstev v OCR na Sardinii

    Český tým ve složení Veselá, Tvrdík, Kocumová a Satinský získal suverénní zlato mezi čtyřmi pozvanými státy. „Závod všechny okouzlil hlavně úžasným prostředím, kdy místo mnou neoblíbeného bahna byl čistý písek, běželo se po cestičkách mezi rozkvetlými vonícími keři a plavalo v moři,“ potěšilo Kocumovou.

    OCR závody Zuzanu Kocumovou důkladně prověřujíFoto facebook.com/kocumova.zuzana

  • Baise Mountain Crest

    21. – 24. duben 2017, čtyřdenní etapový adventure race v Číně

    Čtyřčlenné týmy po čtyři dny absolvovaly etapy složené z běhu, horského kola, GPS orientačního běhu, lanových disciplín, kajaku a plavání. Český tým ve složení Jílek, Kocumová, Petreček a Šinkovský obsadil historicky nejlepší 4. místo hned za mezinárodními profesionálními týmy a jedním čínským týmem. „Úžasná zkušenost jak sportovní (každý den 4 – 7 hodin na trati), tak s naprosto jinou kulturou, bohužel velmi poznamenanou komunistickým režimem. To ale kompenzovala úžasná příroda, kterou jsme po čtyři dny projížděli, probíhali. Obrovské jeskyně, čisté jezero, vápencové kuželovité hory, čajové plantáže, to vše tvořilo nezapomenutelné kulisy,“ vyznala se Kocumová.

    Na Baise Mountain Crest si Zuzana Kocumová vyzkoušela i jízdu na kajakuFoto facebook.com/kocumova.zuzana

  • Mistrovství ČR v OCR

    6. května 2017

    „Po titulech z MS ve Spartan Race a z ME v OCR jsem na zajímavé trati na tankodromu v Milovicích přidala i český titul z kategorie žen. Úspěšný den završil titulem v mužské kategorii Tomáš Tvrdík, který se připravuje pod mým vedením, takže radost byla dvojnásobná,“ těšilo Kocumovou.

    Zuzana Kocumová jezdí po celé Evropě a vítězí v závodech OCRFoto facebook.com/kocumova.zuzana

  • Finále polské OCR ligy Krakow

    13. května 2017

    „Pár nejúspěšnějších závodníků z MČR v OCR přijalo pozvání polské OCR asociace a vyrazilo na finále jejich ligy. Výsledky nikoho nenechaly na pochybách, že česká špička v tomto sportu je opravu na vysoké úrovni – nikdo z výpravy se nevrátil bez medaile,“ svěřila se s českým úspěchem Kocumová. Sama v ženách zvítězila a dokonce obsadila čtvrté místo v mužích.

    Zuzana Kocumová v akciFoto facebook.com/kocumova.zuzana

  • Predátor víkend na Monínci

    28. - 29. května 2017

    „Stejně jako tisíce jiných závodníků jsem na konci května zamířila do areálu Monínec, kde organizátoři postavili krásné tratě plné těžkých překážek. Vzhledem k důležitému závodu týden poté jsem nešla všechny tři závody, které se o víkendu konaly (krátký, střední a dlouhý). Prostě po sobotní střední trati mě natolik lákalo vyzkoušet to, co se třeba ne úplně optimálně podařilo, že jsem na startu stála i v neděli. Rozhodnutí bylo dát to tréninkově, přeci jen nejde každý závod jít na 100%. Ale když máte sport a závody v hezké přírodě rádi, není co řešit,“ usmívá se Kocumová. Nakonec z toho bylo opět vítězství v ženách a 5. místo v mužích. „Ale to se nedá srovnávat, do 1,6 km dlouhé sjezdovky šli s pytlem na zádech, který nevážil 25 kg jako pro ženy, ale 50 kg. Což je podstatný rozdíl,“ dodává Kocumová.

    Zuzana Kocumová jako jediná žena na světě dokázala v říjnu loňského roku obhájit titul na mistrovství světa ve Spartan Race. V disciplíně OCR vítězí skoro na všech závodechFoto facebook.com/kocumova.zuzana

  • Neoficiální ME v OCR Frankfurt

    4. června 2017

    „V lesích poblíž Frankfurtu nás čekalo 19 km běhu s padesáti náročnými překážkami. Tohle nebylo už jen pro „trochu šikovné běžce“, např. nejdelší překážka (kombinace lan, kůlů, žebříku, sítí a závěšených pneumatik) trvala 5 minut. Byl to nesmírně vyrovnaný závod se slovenskou vycházející hvězdičkou tohoto sportu – Eszter Hortobágyiovou až do poslední překážky, kde jsem se vlastní chybou asi 4 čtyři metry před koncem poslední překážky připravila o zlato,“ mrzelo Kocumovou.

    Zuzana Kocumová v akciFoto facebook.com/kocumova.zuzana


Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}