11. dubna 2016 • 14:04

Jako malá prosila o podpis. Teď jde Allertová Hingisovou porazit

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je benjamínkem českého fedcupového týmu, občas ještě vyjukaným, ale už mnohem jistějším v kramflících než dřív. Například na srazu před odletem do Švýcarska už nebyla první. „Přijížděla jsem a neviděla žádné auto. Říkám si: to snad ne, snad tu nejsem zase první,“ smála se třiadvacetiletá Denisa Allertová. „Naštěstí jsem dorazila druhá. Lepším se. Třeba i v tom, že už tu nejsem v teplákovce,“ vyprávěla na pražském letišti s úsměvem tenistka, jež se v Lucernu setká se svým dětským vzorem.



Ta situace je na tenisových turnajích běžná. Klubko pištících dětí s obřími žlutými tenisáky v náručích se vrhá k hvězdě a prosí o autogram. Takhle před lety ulovila Denisa Allertová autogram Martiny Hingisové při Roland Garros. „Byli jsme s rodiči v Paříži a poprosila jsem Martinu o podpis. Neskutečný zážitek, ještě mám ten velký tenisák doma,“ vzpomíná si.

Mohlo jí být tak osm let, dnes je tenisovou profesionálkou, 61. hráčkou světa a součástí týmu, který vyrazil do Švýcarska právě Hingisovou a spol. porazit. I když už spolu sedávají v šatně při největších turnajích, zůstal české hráčce velký respekt ke svému vzoru.

Martina Hingisová po návratu na kurty vládne čtyřhřeFoto Reuters

„Úplně extra se nebavíme, zas tolik se neznáme. Ale pozdravíme se, víme o sobě. Ona je v pohodě, hodná,“ popisuje Allertová, která dodnes oceňuje chytrý tenis Hingisové. „Líbí se mi, jak u hry přemýšlí, jak má připravené tahy dopředu. Její předvídavost a zkušenost je neskutečná.“

V letošní sezoně má Allertová příznivou bilanci 7:6, blýskla se 3. kolem na grandslamovém Australian Open či stejným výsledkem v Indian Wells, kde navíc senzačně zdolala melbournskou šampionku Angelique Kerberovou.

„Zatím jsem se sezonou opravdu spokojená, začala pro mě skvěle,“ těší pražskou rodačku, která má letos poprvé v životě program postavený jen na těch největších turnajích a dokáže se prosazovat i při nich.

„Je to hodně náročné, loni jsem ještě tyhle velké túry nejela. Jsem pořád pryč, doma se zdržím maximálně týden. Přelety, časové posuny i teplotní změny mi dávají zabrat. Když jsme se teď s trenérem vrátili z Ameriky, už jsem potřebovala vydechnout,“ popisuje.

Odpočívala ale jen chvíli, už v pondělí se vydala na další misi proti svému dětskému vzoru.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud