19. prosince 2013 • 21:40

Radwaňská o comebacku Vaidišové: Je silná, může to dokázat

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zajímavá zpráva o chystaném comebacku Nicole Vaidišové se dál šíří tenisovým prostředím. Na hráčku, která ukončila profesionální kariéru před necelými čtyřmi lety, se těší i světová pětka Agnieszka Radwaňská, která potvrzuje: „Slyšela jsem o tom, i když zatím je to možná takový drb.“



Někdejší sedmá tenistka světového žebříčku znovu na place! Tahle novina vyvolala velký zájem. Vítězka šesti turnajů na okruhu WTA se chystá napodobit řadu hráček před ní, které se po pauze vrátily na kurty.

„To nepřeslechnete,“ usmívá se nad spekulacemi i polská hvězda Agnieszka Radwaňská. Ta hrála v týdnu extraligu za Prostějov a při té příležitosti zvěsti o Vaidišové potvrdila.

„Když hrajete tenis na vysoké úrovni, nezapomenete ho. Nicole hrála dobře. Bude fajn ji vidět znovu po tak dlouhé přestávce,“ dodává.

Zároveň ale varuje: comeback nemusí být snadný. Naposled se o tom přesvědčila Martina Hingisová. V jejím případě ale Radwaňská upozorňuje, že Hingisové je už přes třicet roků. Vaidišové je čtyřiadvacet. To mluví v její prospěch.

„Jedna věc je trénovat, jiná písnička je jít do zápasu. Nicole by potřebovala čas, aby se dostala na stejnou úroveň, na jaké byla. Může se jí to podařit. Když jsem ji viděla naposled, vypadala velice fit,“ zmiňuje Radwaňská, která Vaidišovou viděla na jednom z turnajů, kde byla jako divačka.

A proč si polská tenistka myslí, že Vaidišové, o níž se dříve mluvilo jako o adeptce na post světové jedničky, comeback může vyjít? „Má silnou povahu. Psychicky je silná. Jestli něco chce, může to dokázat, taková ona je.“

O tenisových kvalitách své někdejší rivalky mluví Radwaňská s velkým respektem. Přestože proti sobě hrály jen v juniorském věku, sledovala Polka její dráhu pozorně.

„Šla hodně rychle nahoru, v juniorech dominovala, drtila každého. Moc se tam neohřála, šla rovnou na ženský okruh a tam stoupala taky bleskově nahoru. A když jsem se já dostávala na vyšší úroveň, ona už končila. Proto jsme se na okruhu WTA nepotkaly. Bez diskuse to byla vynikající hráčka,“ tvrdí Radwaňská.

VELKÝ ROZHOVOR S AGNIESZKOU RADWAŇSKOU ČTĚTE V PÁTEČNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT!

Vaidišová nezavrhuje ani návrat na tenisové kurty.
Vaidišová nezavrhuje ani návrat na tenisové kurty.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud