30. května 2012 • 12:23

Gesto chlapa. Štěpánek se omluvil Tipsarevičovi, Srb smír přijal

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nadávali si, skoro si dali do zubů. Nyní se na tenisovém okruhu rýsuje usmíření dvou znesvářených kohoutů. Český tenista Radek Štěpánek se omluvil Janku Tipsarevičovi za gesto, které mu ukázal během dubnového čtvrtfinále Davis Cupu v Praze. Srb nabídku k smíru přijal. "Ale nejlepší kamarádi z nás nebudou," prozradil Tipsarevič na probíhajícím French Open.



Ke smířlivému gestu došlo o víkendu při finále Světového poháru družstev v Düsseldorfu, kde český tým ve finále narazil opět na Srbsko. Štěpánek zašel za svým soupeřem a vysvětlil mu svůj pražský zkrat.
"Když dohrál svůj zápas ve finále, přišel za mnou, podal mi ruku a řekl, že lituje toho, co udělal," líčil na French Open v Paříži Tipsarevič.

Světová osmička omluvu Štěpánka přijala. "Nebudou z nás nejlepší kamarádi, ale každý si zaslouží druhou šanci," popisoval "Tipsy". Ten na antukovém grandslamu pokračuje, zatímco Štěpánek skončil na raketě Belgičana Goffina.
 
Vyhrocený boj v pražské O2 aréně mezi Českem a Srbskem mají fanoušci ještě v živé paměti. Rozladěný Štěpánek po prohraném pětisetovém maratonu ukázal Tipsarevičovi prostředníček, podle srbského tenisty k tomu ještě přidal sprostou nadávku.

Tipsarevič se u sítě chtěl téměř prát, Štěpánkovo chování ho vytočilo do nebývalých rozměrů."Kdyby byl chlap, tak se omluví. S tím člověkem už v životě nepromluvím," durdil se naštvaný tenista.

Radek Štěpánek podává ruku Janko Tipsarevičovi, prostředníček má podivně skrčenýFoto Pavel Mazáč (Sport)

Štěpánek od začátku popíral, že by Srba nazval smradlavou píč.., jak tvrdil Tipsarevič. "Řekl jsem mu, že nebylo potřeba, aby šidil. Ta slova zní v angličtině ´you don´t need to cheat´. A jestli si to spojil s tím slovem, se kterým si to spojil, je to bohužel špatně," vysvětloval český tenista.

Po dubnovém duelu zároveň slíbil, že si ještě celou situaci s Tipsarevičem vyříká. "Až opadnou emoce, za Jankem zajdu," předeslal Štěpánek. Jak slíbil, tak učinil. A zachoval se jako chlap, který se dokáže omluvit za své chyby...

Radek Štěpánek a jeho podání ruky Janko Tipsarevičovi...
Radek Štěpánek a jeho podání ruky Janko Tipsarevičovi...

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud