Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Federerova dvojčata: Táta dře na kurtu, holky si čtou českého krtečka!

Autor: pan

Pohádkový život plný tenisových úspěchů, rodinného štěstí, slávy a bohatství. Všechna tato kritéria v sobě zahrnuje jméno Rogera Federera. Sedmnáctinásobný grandslamový šampion se pyšní nejen nehynoucí slávou, ale i dokonalým zázemím, které mu dává sílu i na kurtu.

23. června roku 2009 se Mirce a Rogeru Federerovým narodila dvojčata Myla Rose a Charlene Riva. O pět let později se slavnému páru podařilo dokonalé double, když na svět přivedli znovu dvojčátka - tentokrát kluky Lea a Lennyho.

Zatímco kluci teprve v pondělí načali svůj šestý měsíc života, jejich starší sestřičky se už mají čile k světu. S maminkou Mirkou vzorně objíždějí řadu turnajů, kde jejich tatínek po většinou drtí své soky, a drží mu palce v hledišti.

Mirka Federerová a její rodina je často ve středu zájmuFoto Facebook.com

I na malé slečny jsou však tenisové mače slavného táty někdy trošku dlouhé, a tak není divu, že si v hledišti najdou čas i na jinou aktivitu, jakou je prohlížení knížek.

Navíc vzhledem k tomu, že manželka Rogera Federera pochází se slovenských Bojnic, nemají žádné problémy s pohádkami i v jiném než německém či anglickém jazyce.

Již v minulosti byly malé slečny zachyceny, jak jim Mirka čte v hledišti slovenské pohádky, teď však již obě holky berou knížku i do vlastních rukou. A jsou to skutečné znalkyně. Jako svoji četbu si zvolili skutečnou klasiku - českého krtečka.

Obrázková knížka nabízí svým čtenářům čtení v českém i slovenském jazyce a sedminásobný wimbledonský šampion tak může být v klidu. Jeho holky prostě mají na dobrou literaturu čuch.

Dlouhé chvíle v hledišti je třeba si trošku zkrátit
Dlouhé chvíle v hledišti je třeba si trošku zkrátit