Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

První »tajný« sraz týmu pro EURO, 8 sparťanů a 4 Plzeňáci: Vrba rozjel konkurz!

Autor: om

Nominaci na Euro oznámí Pavel Vrba dnes ve 12:30, sraz má fotbalová reprezentace ale až v pondělí. Přesto si trenér pozval část hráčů už včera! Přišli ve svém volnu. To je jasné, kdo by nechtěl na šampionát do Francie?!

Je to takový předtermín, jména pozvaných byla na soukromém seznamu Pavla Vrby. Schůzky, která hráče mohla dostat mezi 23-člennou elitu vybranou pro šampionát, nebo měla ověřit jejich zdravotní stav, se v Praze účastnili Letenští Dočkal, brankář Koubek, Krejčí, Lafata, Mareček, Schick, Šural a Zahustel.

Do smíchovského NH hotelu odpoledne dorazili i Viktoriáni Hubník, Kolář, Kovařík a Limberský. Nechyběli ani legionáři Plašil, Kadeřábek, Vydra či Necid, později se měl ukázat i Rosický.

„Jde o to, aby si trenér ověřil, v jakém jsou hráči stavu, a viděl je v akci,“ popsal zdroj blízký reprezentaci. Třeba Dočkal v neděli na Galavečeru mluvil o svalovém zranění. „Ve středu se mám hlásit na srazu, budu čekat, jak zareaguje sval,“ hlásil. Šural kvůli kotníku konec sezony dokonce vynechal a naposledy hrál před měsícem. Na rozdíl od Frýdka ale aspoň v posledních týdnech trénoval, takže je mezi pozvanými.

Frýdek od osudné rány do hlavy od Filla při zápasu v Teplicích (1. května) kvůli otřesu mozku ani netrénoval a dá se říct, že mu vzala sen o Euro.

Hráči se zdrží až do pátku. Sice ukrajují dny ze své dovolené, ale jde jim o hodně. Ve hře budou minimálně do dnešních 12:30, kdy by měl kouč oznámit 23-člennou nominaci a několik náhradníků.

Milan Škoda na tréninku fotbalové reprezentace před zápasem v Lotyšsku
Milan Škoda na tréninku fotbalové reprezentace před zápasem v Lotyšsku

Boj o útok! Zkouší se Schick i Škoda

Útočníka do základu posílá obvykle jediného, přesto je těžké ho najít. Na předsraz si Vrba pozval dokonce i Patrika Schicka (20), sparťana poslední rok střílejícího za Bohemians. A také slávistu Milana Škodu. „Útok je asi nejvíc otevřená záležitost,“ příznal Vrba, když o nominaci mluvil před dvěma týdny. Ohrozí někdo trojici Lafata, Necid, Vydra (všichni už včera dorazili), s kterou se tak nějak nejvíc počítá?