30. dubna 2016 • 16:00

Skvělá zpráva! Rosický je plný sil, na EURO bude připravený, hlásí Čech

Autor: kah, pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prožívá velmi smolnou sezonu, na hřišti se objevuje kvůli zranění minimálně. Přesto je v tuto chvíli záložník Arsenalu Tomáš Rosický v dobré kondici a neměl by chybět na červnovém EURO ve Francii. Alespoň to tvrdí jeho spoluhráč z londýnského klubu Petr Čech. „Zase se do toho zakousl,“ říká zkušený brankář.



Petra Čecha hodně mrzelo poslední zranění jeho spoluhráče z Arsenalu i reprezentace. „Tomáš Rosický měl na konci ledna obrovskou smůlu, trénoval, makal se vším všudy, jenže pak se během těch dvaceti minut při návratu proti Burnley zranil,“ lituje.

Ovšem nyní je český brankář ohledně Rosického stavu pozitivní. „Zase se do toho zakousl, teď je fit, trénuje a na tréninku vypadá výborně. Je plný sil a je z něj cítit, že má radost z návratu na hřiště,“ tvrdí.

„Odehrál pár zápasů za rezervu, takže si myslím, že s jeho talentem a zkušenostmi mu stačí dva tři zápasy na jakékoliv úrovni, aby byl připravený,“ doplňuje Čech.

Opora reprezentace věří, že kapitán Rosický bude trenérovi Pavlu Vrbovi k dispozici. „Když jsem ho viděl v tréninku a v zápasech za rezervu, myslím si, že bude pro EURO stoprocentně připravený,“ hlásí.

Čech se vůbec neobává, že by herní pauza Rosického výrazně poznamenala. „Je to tak důležitý hráč, že se svou kvalitou nemusí hrát ani devadesát minut. I kdyby tam měl být k dispozici na poslední půlhodinu, nebo jen na první hodinu, tak je to hráč, který má týmu stále co dát a může pomoci,“ věří.

Zdá se, že se čeští fanoušci mají na co těšit. Kapitán české reprezentace by na EURO ve Francii chybět neměl.

2685358:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud