Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zvolení Trumpa? Ostuda, Amerika je sexistická, vzkázala Navrátilová

Autor: nit

V amerických prezidentských volbách dosáhl nečekaného vítězství republikánský kandidát Donald Trump, svět sociálních médií zaplavovaly v průběhu sčítání hlasů první reakce i ze strany sportovců. Vyjádřil se  olympijský medailista ve vodním slalomu Vavřinec Hradilek nebo legendární tenistka Martina Navrátilová. Oba dva s předběžnými výsledky, které se nakonec potvrdily, nebyli příliš spokojeni.

„Nevypadá to dobře. Nemůžu se na to dívat… Dobrou noc všem,“ napsala Navrátilová na Twitter uprostřed americké noci.

Potom ale ještě přece jenom jeden tweet přidala: „Věděla jsem, že je Amerika rasistická, ale ne, že tak moc. A netušila jsem, že je Amerika takhle sexistická. Je to naše ostuda…“

Navrátilová podporovala demokratickou kandidátku Hillary Clintonovou . A není sama, komu se konečná volba nebude zamlouvat.

„Vypadá to, že mít prachy a blábolit, že to chce změnu, funguje v USA stejně tak, jak v ČR.. To je smutný,“ vyjádřil se vodní slalomář Vavřinec Hradilek .

Také bývalý hráč NBA Baron Davis tweetoval: „Právě jsem volill Hillary Clintonovou.“

ONLINE: Trumpa zvolili novým prezidentem. Sledujte ZDE>>>


Několik známých amerických sportovců na Twitter jen přidalo příspěvky jako důkaz o tom, že se zapojili do hlasování, aniž by sdělili svoje preference.

Patřily mezi ně hvězdy amerického fotbalu Larry Fitzgerald a Ndamukong Suh nebo basketbalista Los Angeles Clippers Chris Paul.

Quarterback Colin Kapernick, který na sebe v posledních měsících upozornil tím, že na protest proti policejnímu násilí proti Afroameričanům a sociální nerovnosti v USA odmítá stát při americké hymně, potvrdil svoje předchozí rozhodnutí nevolit.

„Je trapné, že máme takové dva kandidáty. Oba jsou usvědčení lháři. Musíte si vybrat ze dvou zel. Ale nakonec stejně jde o zlo,“ prohlásil Kaepernick už dřív.

Zvolí Trumpa znovu? Vše o volbě prezdenta v USA 2020 >>

KDO JSOU DĚTI DONALDA TRUMPA - PODÍVEJTE SE >> 

Trumpův vítězný projev s českými titulky

Trumpův vítězný projev - české titulky
Video se připravuje ...