Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Vánoce u Koukalových: Do Alp přijedou rodiče, dojde i na modlitbu

Autor: ČTK, iSport.cz, ivp

Soustředí se na práci, takže si pořádně nevychutná tu pravou vánoční atmosféru. Ale i díky tomu mohla biatlonistka Gabriela Koukalová potěšit fanoušky svým triumfem v závěrečném závodě na domácím Světovém poháru v Novém Městě na Moravě. Na svátky pak vyrazila s manželem Petrem Koukalem stejně jako v minulých letech do zahraničí, do rakouských Alp.

Gabriela Koukalová věřila, že si Vánoce užije víc, než jindy. "V poslední době je úplně neprociťuju, jak bych měla. Soustředím se hodně na práci a nemám šanci si užít tu pravou vánoční atmosféru. Snad se tomu aspoň přiblížíme," věřila.

Svůj dárek předala fanouškům biatlonu minulou neděli v Novém Městě, když fantastické publikum odměnila svým triumfem v závodě s hromadným startem. Sama měla jediné přání. "Mít kolem sebe zdravou a spokojenou rodinu, být v pohodě a šťastná," hlásila rodačka z Jablonce nad Nisou.

Co si přejí čeští sportovci pod stromeček? Zdraví, ponožky i sestřičku
Video se připravuje ...

Pak měla sice pár dní volno, ale nasávat vánoční atmosféru třeba na trhy do centra Prahy nemohla. "Radši se budu držet spíš mimo lidi. Mám toho plné brýle, fyzicky jsme se vydali, zničili a tělo je hodně náchylné vůči různým onemocněním. Proto se budu snažit dodržovat nějaký režim a distancovat od větších prostranství," plánovala Koukalová.

„Doufám, že si během Vánoc i trochu odpočinu, protože to už potřebuju. Jsem hodně tradiční člověk, takže alespoň na Vánoce by se měla rodina sejít. Snad tuhle tradici předám i dětem,“ uvedla s tím, že by za ní měli přijet nejen tatínek s maminkou, ale i bratr, který je farářem v Čestlicích.

Akty, brácha farář, šminky i SuperStar. Co (možná) nevíte o hvězdě Koukalové - čtěte ZDE »

Koukal: Gábinino zlato? Bylo to dojemné, jako když jsme se zasnoubili
Video se připravuje ...

„Pocházím z rodiny, která má náboženskou tradici a na Vánoce i Velikonoce se modlíme. Bratr tomu večeru pak dává i náboj, že se všichni společně pomodlíme a on tomu šéfuje. Nevím, jestli by se to, čemu věřím, dalo nazývat bohem, ale věřím, že vyšší moc rozhodně existuje. Spíš věřím v karmu, že by se člověk měl chovat čestně a za přestupky každý jednou zaplatí,“ dodala Koukalová.

Světový pohár bude pokračovat od 5. ledna v Oberhofu. Ještě předtím se Koukalová s Michalem Šlesingrem představí v tradiční povánoční exhibici smíšených dvojic v Gelsenkirchenu na stadionu fotbalistů Schalke. "Tréninkový typ nejsem vůbec, jsem závoďák a ráda za každou příležitost závodit," řekla Koukalová.

Sportovci a cukroví o Vánocích? Koukalová miluje vosí hnízda, Synek sní celou krabici
Video se připravuje ...