Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Hrál s Jágrem, hrozí mu vězení! Stevens se zapletl do obchodu s drogami

Autor: adl

Tomu se říká zlom! Ještě v 90. letech válel Kevin Stevens v Pittsburghu vedle Jaromíra Jágra, nyní má namířeno do vězení. Na jaře letošního roku byl bývalý americký hokejista obviněný z obchodu s drogami, v prosinci se k činu přiznal. Za mřížemi může strávit až 20 let, podle soudní zprávy bude trest ale výrazně kratší.

Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu byl zapojený do obchodování s lékem proti bolesti od srpna 2015 do března 2016, které probíhalo v několika městech v jeho rodném státu Massachusetts. Podle soudní zprávy je Stevens odpovědný za prodej 175 pilulek obsahující 30 miligramů opioidního léku oxykodon. Ten má podobné účinky jako heroin, vzniká na něj silná závislost a hrozí předávkování.

Stevense obvinila policie v květnu tohoto roku, kdy byl usvědčen při obchodu s jiným mužem. Bývalý hokejista zůstane na svobodě až do 28. března, kdy ho čeká soudní jednání. Hrozí mu trest v maximální výši 20 let, podle prokuratury bude ale na spodní hranici. Spolupachatel se k činu zatím nepřiznal.

Stevensův právník Paul V. Kelley sdělil, že jeho klient bojoval se závislostí na lécích proti bolesti několik let. K činu se doznal, jelikož už chtěl mít záležitost za sebou. „Chce jít v životě dál,“ doplnil právník pro Boston Globe.

Problémy s drogami měl účastník olympijských her 1988 už při hráčské kariéře. Po zápase v St. Louis v lednu 2000 byl v motelu načapán s prostitutkou a dávkou cracku. Následně se rozhodl podstoupit ligový protidrogový program.

Stevens odehrál v základní části NHL 874 zápasů, z velké části v dresu Pittsburghu. S Tučňáky v letech 1991 a 1992 slavil dva Stanley Cupy. Nastupoval v lajně s  Jágrem a Mariem Lemieuxem a v sezoně 1991/92 skončil druhý v produktivitě ligy, dva body před Waynem Gretzkým. Při nedávném setkání mistrovských týmů Penguins nechyběl.