Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Proč Rosický nezasáhl do jarní sezony? Zvažuje devátou operaci!

Autor: nem

Jít v jeho fotbalovém věku pod skalpel, to už chce cisternu kuráže. A taky zodpovědnosti ke klubu a touhy hrát! Tomáš Rosický (36) ji ve Spartě má, ale jeho vyhlídky nejsou zrovna růžové.

Mučivě dlouhých 187 dnů kurýruje zlobivou achilovku. Podle informací Blesku už se nechce smířit jen s konstatováním: „Bolí to.“

„Těším se na spolupráci s Tomášem Rosickým ,“ pravil Petr Rada na adresu nejslavnějšího maroda v Česku při své úterní inauguraci do funkce šéftrenéra rudých. Kdo by se netěšil, že jo? Termín Rada neuvedl, ale když ve Spartě nějaký ten pátek vydrží, možná se dočká.

Rosický na herním soustředění Sparty ve Španělsku trénoval i s balonem
Rosický na herním soustředění Sparty ve Španělsku trénoval i s balonem

Rosa se na podzim zranil a po dvojím soustředění ve Španělsku už to vypadalo, že bude kopat, nicméně opakovaně zjistil, že to nejde. Proto se rozhodl tenhle prekérní stav rozseknout.  „Tomáš byl minulý týden na vyšetření u doktora Wohlfartha v Mnichově. Zvažuje operaci, na kterou by se tam mohl objednat po neděli,“ prozradil Blesku muž blízký rudému štábu.

Chce to urychlit. Ještě nehodlá zaklapnout desky. Šlo by o devátý chirurgický zákrok v jeho kariéře. Jiný by se na to vykašlal a tláskal se doma u televize popcornem, jenže Tomáš je z jiného těsta. Z ranku lidí, pro které je meruna všechno, navzdory příšernému pechu.

„Kdybych se na to vybodnul, bylo by to to nejjednodušší, co bych mohl udělat. Slíbil jsem ve Spartě, že se vrátím, a chci to dodržet,“ prohlásil opakovaně Tomáš Rosický.

Je to dobrý, hlásí ve Španělsku Rosický. Trénoval přihrávky v pohybu
Video se připravuje ...