Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Sparťan Čermák, který v opilosti boural a málem se zabil: První slova ze špitálu!

Autor: vba

Přežil vlastní smrt! Fotbalista Sparty Aleš Čermák (22) vyvázl z těžké autonehody, kterou způsobil v opilosti, zázrakem jako živý. A teď poprvé promluvil!

Z hořícího vraku Octavie RS, jejíž řízení s 1,5 promile v noci ze soboty na neděli nezvládl, se dostal na poslední chvíli. Následně upadal do bezvědomí a záchranářům hlásil silné tlačení v hrudníku.

V motolské nemocnici pak zjistili, že Čermák má zlomená tři žebra, pohmožděnou plíci, otřes mozku a stěžuje si na bolesti hlavy. „V současné době je při vědomí a mimo ohrožení života,“ vzkázal nejprve jeho agent Viktor Kolář.

Včera hospitalizovaný Čermák poslal sparťanským příznivcům první slova! Z oddělení hrudní chirurgie vzkázal přes sestřičky: „Děkuji za zájem a pozdravuji fanoušky!“

Podle zdravotního personálu pražského špitálu se už mladý záložník cítí »v pohodě«, nadále však platí, že žádné návštěvy po hrozivém karambolu ještě nepřijímá.

V týmovém autobuse to žilo!

»Oslava« třetího místa a remízy 1:1 na Slovácku byla pro sparťany divoká... Aby Čermák nadýchal krátce po sobotní půlnoci 1,5 promile, musel pořádně chlastat už v týmovém autobuse!

Fotbalisté Sparty totiž z Moravy vyrazili zhruba v půl deváté večer a na Letnou přijeli, když zrovna odbíjela hodinka duchů. Čermák, jenž se spoluhráči podle alkoholové kalkulačky vyžahnul ekvivalent 7 velkých piv či 12 panáčků domácí borovičky, pak nasedl do své Octavie a vydal se sám za Prahu. Přesně na její hranici ale nezvládl levotočivou zatáčku a narazil do svodidel, které ho vymrštily na opačnou stranu silnice a čelně do stromu. Ještě štěstí, že v protisměru nikdo nejel...

Co mohl Čermák vypít?

7x velké pivo 10°
nebo
5x velké pivo 12°
nebo
5x velké pivo 10° + 4x malý panák slivovice
nebo
12x malý panák slivovice

Z tohoto vraku se Čermákovi podařilo vystoupit, pak upadl do bezvědomí.
Z tohoto vraku se Čermákovi podařilo vystoupit, pak upadl do bezvědomí.