21. února 2020 • 20:42

Naivní dopis malého fanouška United Kloppovi. Odpověď baví Anglii!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osobní dopisy ve schránce pořád mají své kouzlo. Zvlášť v dnešní uspěchané digitální době plné mobilů a sociálních sítí. Malý fanoušek Manchesteru United Daragh Curley (10) si vyzkoušel klasickou formu komunikace. Napsal Jürgenu Kloppovi s netradiční prosbou - aby Liverpool už taky začal prohrávat. Kouč „Reds“ na příznivce konkurence krásně zareagoval a výměna názorů se bleskově roznesla do celého světa.



Daragh Curley se svými spolužáky z národní školy Glenswilly dostal za úkol napsat fanouškovský dopis. Zatímco ostatní je adresovali zástupcům svých oblíbených klubů, Daragh na to šel jinak. Své řádky věnoval trenérovi jednoho z největších rivalů Jürgenovi Kloppovi.

„Liverpool vyhrává příliš zápasů. Jestli vyhrajete ještě devět utkání, budete mít nejdelší vítěznou šňůru v historii anglického fotbalu. Pro fanouška United je tohle velmi smutné. Takže vás prosím - až bude Liverpool hrát příště, prohrajte. Měli byste nechat soupeře skórovat. Doufám, že jsem vás tímto přesvědčil, abyste nevyhrál ligu a ani žádný další zápas,“ napsal Daragh.

O to větší šok nastal, když do hrabství Donegal, kde Daragh a jeho rodina bydlí, dorazila odpověď. Přímo podepsaná od lodivoda Liverpoolu, který v aktuální sezoně totálně válcuje veškerou anglickou konkurenci a navíc obhajuje triumf v Lize mistrů.

Dopis desetiletého fanouška Manchesteru United Daragha Curleyho adresovaný trenérovi Liverpoolu Jürgenu Kloppovi
Dopis desetiletého fanouška Manchesteru United Daragha Curleyho adresovaný trenérovi Liverpoolu Jürgenu Kloppovi

„Především ti chci poděkovat, že jsi mi napsal. Vím, že mi v dopise nepřeješ štěstí ani nic podobného, ale vždycky rád vidím, když se o fotbal zajímá mladý fanoušek,“ začal Klopp. „Bohužel v tomhle případě ti nemůžu garantovat, že tvé přání splním. Stejně jako ty si přeješ, aby Liverpool prohrával, mou prací zase je udělat všechno pro to, abych Liverpoolu pomohl k vítězstvím. Miliony lidí po celém světě si tohle přejí, opravdu je nemůžu zklamat,“ odepsal.

Zároveň se ale malého příznivce United snažil namotivovat. „Naštěstí pro tebe už jsme nějaké zápasy prohráli a další zase prohrajeme, protože takový je fotbal. Když je ti deset let, myslíš si, že nějaké věci se nezmění. Ale když je ti 52 jako mně, tak ti garantuji, že tohle rozhodně není navždy. Věřím, že když se nám ještě podaří vyhrát nějaké zápasy a trofeje, nebudeš příliš zklamaný. Naše kluby jsou skvělí rivalové a máme k sobě velký respekt. Manchester United může být šťastný, že má takového fanouška, jako jsi ty,“ zakončil Klopp.

Manchester United hraje v neděli doma proti Watfordu, o den později hostí Liverpool West Ham s českým reprezentantem Tomášem Součkem.

Liverpool F.C. Vše o klubu ZDE

SESTŘIH LM: Atlético Madrid - Liverpool 1:0. Obhájce titulu padl, rozhodl Saúl
Video se připravuje ...

Arsenal zválcoval sezonu 2003/04. Vede Klopp v Liverpoolu nové neporažené?
Video se připravuje ...

Liverpool se řítí za titulem. Tři důvody, proč vládne Premier League
Video se připravuje ...

VIDEOGRAFIKA: Který tým má v Premier League nejvíc bodů od nástupu Kloppa?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud