18. února 2020 • 22:45

SESTŘIHY LM: Liverpool prohrál na hřišti Atlética, Haaland zničil PSG

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liverpoolu prohráli v úvodním osmifinále Ligy mistrů v Madridu s Atléticem 0:1 brankou Saúla Ňígueze ze čtvrté minuty. Obhájce trofeje a suverénní lídr anglické ligy utrpěl první porážku po 14 soutěžních zápasech a zkomplikoval si boj o postup. V druhém duelu přemožitel Slavie ze skupiny Dortmund porazil Paris St. Germain 2:1 dvěma góly norského talentu Erlinga Haalanda, jenž se s deseti góly dotáhl do čela tabulky střelců. Odvety se hrají 11. března.



Liverpool v posledních čtyřech soutěžních zápasech udržel čisté konto, ale na stadionu Atlética, kde vloni na jaře vyhrál finále Ligy mistrů, inkasoval už ve čtvrté minutě. Po rohu se odrazil míč k domácímu Ňíguezovi a ten sám před brankářem nezaváhal. Španělský záložník si připsal desátý gól v Lize mistrů a z toho polovinu dal ve vyřazovací fázi.

Atlético bylo navzdory početné marodce v úvodu nebezpečnější a v 26. minutě málem přidal druhou branku Morata, kterého vychytal Alisson. Liverpool sice většinu času držel míč, ale výraznou šanci si za celou první půli nevytvořil. Salahovu střelu v 35. minutě srazil obránce na roh.

Egyptský kanonýr neuspěl ani v 53. minutě, kdy hlavičkoval vedle. Mimo mířil i v 73. minutě Henderson a finalista Ligy mistrů z let 2014 a 2016 už cennou výhru, teprve druhou z posledních osmi soutěžních duelů, udržel. Liverpool, který v této sezoně anglické ligy ztratil body pouze za jednu remízu, nevystřelil mezi tyče. V éře pod trenérem Jürgenem Kloppem se mu to stalo teprve podruhé a poprvé od podzimu 2018.

SESTŘIH LM: Atlético Madrid - Liverpool 1:0. Obhájce titulu padl, rozhodl Saúl
Video se připravuje ...

V Dortmundu byla v první půli k vidění taktická bitva s minimem šancí. Neymarova střela z přímého kopu skončila v 10. minutě vedle a na druhé straně vychytal Sancha brankář Navas.

Po změně stran jako první zahrozil hostující Mbappé, který v 66. minutě napálil jen brankáře. O tři minuty později udeřili domácí. Po zblokované střele se dostal k dorážce Haaland a zblízka poslal Borussii do vedení. Po zimním příchodu ze Salcburku devatenáctiletý talent skóroval za Dortmund při prvním startu v lize, v domácím poháru i v Lize mistrů.

Pařížané za šest minut srovnali. Mbappé se protáhl obranou a před prázdnou brankou připravil gól Neymarovi. Jenže za další dvě minuty převzal před vápnem míč Haaland a napálil ho nechytatelně pod břevno. Norský mladík si připsal desátý gól v této sezoně Ligy mistrů a dotáhl se na nejlepšího střelce Roberta Lewandowského z Bayernu Mnichov. V sedmi zápasech za Dortmund Haaland skóroval jedenáctkrát.

Hostující Neymar poté trefil vnější část tyče a už v nastavení hlavičkoval těsně nad Silva. Trenérovi PSG Thomasi Tuchelovi tak zhořkl návrat do Dortmundu, který před angažmá ve Francii vedl.

SESTŘIH LM: Dortmund - PSG 2:1. Nezastavitelný Haaland dal další dva góly
Video se připravuje ...

Erling Haaland rozhodl o vítězství nad PSG dvěma góly
Erling Haaland rozhodl o vítězství nad PSG dvěma góly

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud