Miroslav Horák
25. dubna 2022 • 18:25

Pardubice představí Rulíka. Od Radima je tam kaňka, říká majitel Boleslavi

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
VŠECHNA VIDEA ZDE

Radim Rulík je náš trenér. V úterý po obědě tuhle novinu oznámí Pardubice na tiskové konferenci ve VIP prostorách arény Dynama. Uzavřou se tak definitivně spekulace o příchodu boleslavského kouče, o němž před časem informoval iSport.cz. Bruslaři obdrží blíže nespecifikované odstupné.



Skončili dříve, než si naplánovali. Pardubičtí hokejisté opustili sezonu už ve čtvrtfinále play off. Záměry klubového bosse Petra Dědka byly postaveny výše. Proto se přetrhnul svazek s hlavním koučem Richardem Králem a jeho nejbližšími souputníky. Titulové ambice má naplnit šestapadesátiletý Rulík, jeden z architektů boleslavského progresu posledních let. Rozchod to nebyl snadný… „Radim na to tady hodil kaňku,“ reaguje pro iSport.cz Jan Plachý, majitel BK.

Dost se o tom navykládalo. Chystaný transfer mezi východočeskou organizací a oceňovaným trenérem vyvolal vášně. Hlavně v Mladé Boleslavi. Po druhé semifinálové sezoně v řadě si v tamních kancelářích plánovali, jak vytvoří silný trenérský tandem v podání Radim Rulík a Ladislav Čihák, získaný z Hradce Králové.

Tvrdá práce, důslednost, poctivost, herní a systémové know-how. Po ruce Václav Nedorost a Radim Vrbata. Silné uskupení, jen co je pravda. Avšak padlo.

Radim Rulík, jenž byl například v roli asistenta u světového zlata na šampionátu ve Vídni 2005, vyslyšel atraktivní vábení z Pardubic. Vyšší plat, dlouholetá smlouva, stavba kádru na titul.

Jana Plachého namíchlo, že se o započatých jednáních svého člověka dozvěděl nejprve z novin. A nikoli od Rulíka. „Trenér po pětiletém vztahu neumí přijít a říct, že dostal nabídku, která se nedá odmítnout. Chápu Pardubice, že řešili trenérský problém. Stejné je to v civilním životě, firmy si přetahují zaměstnance, funguje zákon nabídky a poptávky. V pořádku. Vůči Pardubicím nemám nic, ale Radim na to tady hodil kaňku. Očekával jsem od něj, že se zachová jako chlap,“ podotkl první muž boleslavského hokeje.

V minulém týdnu rovněž řešil absenci oficiálního pardubického dotazu na možné pořízení kouče, jenž byl u Bruslařů původně pod kontraktem do jara 2023.

Nakonec se vše podařilo vyřídit. „V úterý ráno by měl Radim Rulík přijet na klub a doladit papíry s naším generálním manažerem Honzou Tůmou. Dohoda s Pardubicemi je na světě,“ líčí Plachý. „Klasický obchodní případ. Dynamo po nás chtělo něco, co jsme měli pod smlouvou, druhá strana poslala nabídku, domluvili jsme se na ceně a tím to skončilo,“ dodává.

Nyní se v podstatě jen čeká na potvrzení Rulíkových asistentů. Z Třince má přijít Marek Zadina, pikantní skutečností může být opětovné povolání Richarda Krále do trenérského štábu. Zároveň se předpokládá, že v příštích dnech Bruslaři potvrdí příchod Ladislava Čiháka.

A půjde se za dalšími výzvami. „Radim v Boleslavi odvedl skvělou práci, děkuju mu za ni, škoda, že na konci na celé angažmá zbytečně plivl,“ bude Plachého ještě nějakou dobu mrzet. Už tak interesantní bitvy mezi Dynamem a Bruslaři získávají novou dimenzi. „Jsem hodně zvědavý, jestli Radim pomůže Pardubicím k tomu, aby se konečně dostaly před nás,“ popichuje boleslavský šéf na dálku.

HC Dynamo Pardubice Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud