Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Opora hokejového nároďáku Jiří Hudler: Tátova smrt? Strašně těžký!

Autor: jík

Vždycky platil za smíška, co se rád baví životem. Puberťáka. V očích má pořád jiskry, občas ale zvážní. Především, když vzpomíná na blízkého člověka, kterého letos ztratil - tatínka.

Jiří Hudler (29) se pere s osudem, hodně mu pomáhá hokej. „Zahání chmury,“ říká muž, jenž svými góly chce pomoct vytáhnout nároďák na MS ze srabu.

Otec Jiří (†50), jenž v lednu náhle zemřel na rakovinu, by měl ze syna určitě radost. Vždyť na šampionátu hraje Jirka znovu po deseti letech. A je velkou českou oporou, v zápase s Dánskem prokázal pevné nervy, když jako poslední exekutor první série samostatných nájezdů musel proměnit - a podařilo se, i díky němu Češi získali alespoň dva body.

„Je jasné, že mě napadlo, co by tomu říkal,“ přiznává útočník Calgary. Právě v Kanadě se dozvěděl, že táta umírá. Spěchal domů, ale rozloučit už se nestihl. „Tohle je pro mě strašně těžký, jako pro každého, kdo někoho ztratí během pár měsíců,“ konstatuje. Víc se o citlivém tématu nechce bavit.

Zahnat černé myšlenky mu pomohl hokej. „Když jsi na ledě, snažíš se hrát naplno, dávat góly. Zabránit jim. A mít z toho radost. Já hokej miluju. Když jsi v šatně s klukama, daří se ti, tak zapomeneš na hodně věcí,“ dodává Hudler.

Jednou budu dobrý táta

S dalším hokejovým útočníkem Radkem Dudou tvořili nerozlučnou dvojici, stále jsou v kontaktu, i když »Dudlík« už nemá tolik času, věnuje se své dceři Viktorka. I jeho parťák se jednou stane otcem.

„Nevím, jestli jsem na to už připravený. Dokud se to nestane, nepoznám to. Já mám děti rád a jednou je chci mít. Myslím si, že bych táta mohl být dobrý. Moji kamarádi říkají, jak ti to změní životní hodnoty. To musí být super,“ usmívá se Hudler.

Letos byl malému děcku nablízko, spoluhráč Roman Červenka měl v Kanadě syna. „S Denisem byla sranda, užili jsme si to.“ Možná jednou s přítelkyní Hankou Chymčákovou budou chovat...

Hokejový klan Hudlerů. Jiří Hudler mladší a Jiří Hudler starší si užívají vítězství ve Stanley Cupu.
Hokejový klan Hudlerů. Jiří Hudler mladší a Jiří Hudler starší si užívají vítězství ve Stanley Cupu.

Témata:  smrthudlerotecsporthokej Hokej na Heureka.cz